ANTE ČIZMIĆ/CROPIX
HRVATSKI BROJ JEDAN

‘Znam, mnogima je bila teška, ali ja 2020. nikad neću zaboraviti! I zbog sporta, ali i zbog mog sina...‘

Od svih priznanja koje sam ikad dobio, ovo mi je najdraža nagrada!, tvrdi naš najbolji sportaš
Piše: Siniša SušecObjavljeno: 27. prosinac 2020. 13:44

Unatoč pandemiji, jedna neuništiva i velika tradicija ide dalje. Sportske novosti i 69. put su izabrali najbolje u Hrvatskoj u daleko najrelevatnijem takvom izboru u državi. Ove godine, naravno, nije bilo raskošne dodjele nagrada uz prisutnost kompletne hrvatske sportske elite, kako je to inače običaj, ali laureati u četiri kategorije svoje su trofeje dobili u sklopu prigodne jednosatne emisije, koju ste danas od podne mogli pogledati na Hrvatskoj televiziji.

Ekipa godine su, jasno, brončane rukometašice. - Prije samo dvije godine bili smo u skupini s Nizozemskom i Mađarskom. Od jednih smo izgubili 11 razlike, od drugih 7-8. Sada smo i jedne i druge dobili. Ove cure su naučile kako da postanu prvakinje, rekao je u studiju HTV-a izbornik Nenad Šoštarić, a Larissa Kalaus otkrila je kako je stvorena ta sada već famozna 'kemija' u ekipi koja je bila ključna na putu do predbožićnog čuda.

image
HANZA MEDIA

Rukometašice su treće u Europi, a oni su drugi. Stoga su i momčad godine. Na Prisavlju su ih predstavljali Luka Stepančić ('S tog Eura najviše ću pamtiti onaj Musin legendarni gol u polufinalu!'), te Igor Vori, koji je najavio i Svjetsko prvenstvo u Egiptu u siječnju s kojeg javnost, naravno, očekuje novo odličje, pa zatim i olimpijske kvalifikacije te, svi vjerujemo, i Olimpijske igre. Nadajmo se kako slijedi još jedna velika rukometna godina...

A nakon osam godina apsolutne dominacije, smjena na tronu među najboljim hrvatskim sportašicama! 'Kraljica' se više ne zove Sandra Perković, već je okrunjena sjajna judašica Barbara Matić, koja je na Grand Slamu u Budimpešti na putu do zlata 'pomela' svjetsku prvakinju, svjetsku doprvakinju i europsku prvakinju! Ove je godine i diplomirala na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.u Splitu. Njezina puna titula je magistrica inženjerka elektrotehnike, a u studiju je objasnila i kako je riješila veliku dilemu iz djetinjstva - judo ili balet...

Najbolji igrač Europskog rukometnog prvenstva Domagoj Duvnjak prvi je put u životu proglašen i za najboljeg sportaša Hrvatske. Tek drugi rukometaš, prvi nakon Ivana Balića. Ove je godine Dule bio i prvak Njemačke, a u iduća dva dana ima priliku postati i klupski prvak Europe! Pobijedio je i koronu, dobio sina... Kakva godina! 'Nikad je neću zaboraviti, a nagrada Sportskih mi je najdraže priznanje koje sam ikad dobio', ustvrdio je Duvnjak preko Zooma.

Na HTV-u ste mogli vidjeti cijelu emisiju, a ovdje pogledajte najvažnije i najzanimljivije isječke s dodjele nagrada:

Linker
27. travanj 2024 13:26