Foto: Marko Todorov / CROPIX
SUOČEN S PROBLEMIMA

OZLJEDE SU OSAKATILE SRBIJU UOČI OKRŠAJA PROTIV HRVATSKE Srpski izbornik se požalio na startu: 'Iskreno sam se nadao da će toga biti što manje, ali..'

PROBLEMI ZA CVETKOVIĆA Srpski izbornik prvog dana priprema suočio se s otkazom četvorice igrača.
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 27. prosinac 2017. 18:58

Srpski rukometaši u ponedjeljak su u Sportskom centru Kovilovo u Beogradu počeli pripreme za Europsko prvenstvo bez bundesligaša Draška i Petra Nenadića, Žarka Šešuma, Nemanje Zelenovića i Bogdana Radivojevića, koji će se priključiti 31. prosinca. Trenirat će do četvrtka, pa u petak i subotu nastupiti u Švicarskoj na Yellow Cupu.

Na press-konferenciji priređenoj povodom početka priprema okupio se velik broj predstavnika medija, atmosfera stvorena oko reprezentacije može se mjeriti samo s euforijom za vrijeme Europskog prvenstva u Srbiji 2012. No, izbornik Jovica Cvetković već na startu priprema susreo se s velikim problemima.

- Iskreno sam se nadao da će toga biti što manje, ali dogodilo se. Otkazali su Strahinja Milić i Ilija Abutović, dok Rastko Stojković ide na operaciju koljena. Imamo problem s Bojanom Beljanskim, koji je tu, ali mora zaliječiti ozljedu. Napukao mu je mišić - rekao je 58-godišnji izbornik Srba.

Zadar, 230109.
U pratnji policije, rukometne reprezentacije stigle su u hotel Kolovare. 
Na fotografiji Jovica Cvetkovic, izbornik srpske reprezentacije.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Miskovic / CROPIX / CROPIX
Jovica Cvetković

- Momir Rnić slomio je nogu i ne ide na Europsko prvenstvo. Žao mi je. Dobro je igrao na posljednjoj akciji i jedan je od igrača na koje sam ozbiljno računao.

Iako je izgubio četiri vrlo važna kotačića na popisu od 28 pozvanih igrača, srpski izbornik ne gubi entuzijazam.

- Spremamo se kao da smo kompletni, s istim ambicijama.

Momčad će se uigravati u punom sastavu do 4. siječnja, a onda slijede još tri jake provjere, jedna protiv Makedonije i dvije protiv Slovenije.

- Jedva smo složili sastav za turnir u Švicarskoj, ali što je, tu je. Nastavljamo raditi odmah 1. siječnja. Imamo ta četiri dana i to je to. Petog je meč s Makedoncima - zaključio je Cvetković.

Abutovićev otkaz obavijen velom tajne

Vratar Vardara Strahinja Milić, lijevi vanjski RN Löwena Momir Rnić i pivot Meškova iz Bresta Rastko Stojković izborniku su otkazali iz opravdanih razloga, zbog ozljeda. Posljednji na popisu, lijevi vanjski skopskog Vardara Ilija Abutović poziv trenera odbio je iz još nepoznatih privatnih razloga.

- Ne znam o čemu se radi - kratak je bio izbornik.

Ozljede Srbiju osakatile na lijevom vanjskom i pivotu

Srbima će u Hrvatskoj najviše nedostajati lijevi vanjski RN Löwena Momir Rnić, koji je ove sezone u osam susreta Lige prvaka postigao 16 pogodaka. Još i više će im nedostajati uzmemo li u obzir činjenicu da je na istoj poziciji otpao i Vardarov Ilija Abutović.
Strahinju Milića, Abutovićeva suigrača, na golu će nadomjestiti Ivaišević (Skjern), Milosavljev (Partizan) i Cupara (Ademar Leon), dok je velik nedostatak i operacija koljena poznatog pivota Rastka Stojkovića, koji je u devet utakmica Lige prvaka za Meškov ove sezone postigao 35 golova.

Linker
19. svibanj 2024 11:55