MEČ STOLJEĆA

Pacquiao dobio podršku najvećeg: Muhammad Ali navija za Mannyja, kaže kćer

Pacquiao i Ali su inače dugogodišnji prijatelji pa je Filipinac bio i jedan od gostiju na 70. rođendanu najboljeg boksača u povijesti teške kategorije
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 31. ožujak 2015. 15:47

Kako se bliži meč stoljeća između Mayweathera Jr. i Pacquiaoa (čekamo još pet tjedana), tako se gomilaju predviđanja i podrške dvojici boksača sa svih strana.

Njihovi kolege borci uglavnom su se već izjasnili oko vjerojatnog pobjednika, većinom za Mayweathera. No, kako nam javlja Guardian, Pacquiao je u svojem taboru dobio velikog navijača, dapače, najvećeg ikad.

Kćer Muhammada Alija, živuće legende 20. stoljeća (i to ne samo boksačke ili sportske) i protagonista originalnog meča stoljeća, prenijela je kako njezin otac navija za Pacquiaoa u dvoboju protiv Mayweathera.

Rasheda Ali rekla je kako "je njezin otac 100 posto u Manny ekipi i da mu se sviđa način na koji se bori. Štoviše, nije samo izvrstan borac, već i dobročinitelj izvan ringa, što Ali posebno cijeni" - dodala je.

Pacquiao i Ali su inače dugogodišnji prijatelji pa je Filipinac bio i jedan od gostiju na 70. rođendanu najboljeg boksača u povijesti teške kategorije. Stoga ne čudi da će Ali 'drukati' za njega - doduše, samo ispred televizora, budući da zbog vrlo uznapredovale Parkinsonove bolesti ne može uživo prisustvovati događaju.

Dok se podrška skuplja, a omjeri na kladionici u korist Mayweathera smanjuju, Pacquiao je, kao i njegov suparnik nedavno, tijekom treninga rekreirao scenu iz Rockyja trčeći po stepenicama (Mayweather je, podsjećamo, cijepao drva - nema pripreme bez reference na Rockyja, očito). Time je Manny donekle odagnao sumnje o pogoršanoj ozljedi lista koju Filipinac vuče već godinama.

Linker
19. travanj 2024 17:14