Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
DANI SPORTA NA BUNDEKU

PADAJU REKORDI! 34. KROS SPORTSKIH NOVOSTI BIT ĆE JEDAN OD NAJVEĆIH IKADA Bandić: 'S Bundeka će u cijelu Hrvatsku otići 5.000 zagrebačkih srca!'

Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 07. travanj 2017. 15:58

Zagrebačko jezero Bundek u nedjelju će spojiti cijelu Hrvatsku i to u jednom od svojih najboljih izdanja. Naime, 9. travnja od 10 sati ovo mjesto ispričat će posebnu priču. Priču 34. krosa Sportskih novosti, jednog od najmasovnijih sportskih natjecanja u našoj zemlji, koje posljednjih dana ruši sve rekorde.

- Jučer prije podne došli smo do brojke od 4.341 prijavljenog osnovnoškolca i srednjoškolca iz 188 hrvatskih škola, a uvjeren sam da ćemo doći do brojke od preko 4.500 školaraca. K tome, još treba dodati nekoliko stotina studenata, stoga nema dvojbe da je ovo najveće natjecanje s aktivnim sudionicima - otkrio je na konferenciji za medije Boro Stipić, predstavnik Hrvatskog atletskog saveza, koji je vjerni partner Sportskim novostima u organizaciji ovog prvenstva osnovnih i srednjih škola te studenata u trčanju u prirodi.

Zagreb, 060417.
Caffe Bundek, park Bundek.
Odrzana konferencija za medije povodom odrzavanja Krosa sportskih novosti.
Na fotografiji:  Zeljko Grabusic, Milan Colic, Matea Parlov,  Milan Bandic, Mario Zorko.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Prijave iz 19 županija

- Imamo prijave iz 19 županija, a nadamo se da će nam se pridružiti još preostale dvije pa da uistinu bude pokrivena cijela Hrvatska. Sve ovo govori da ne trebamo brinuti za našu mladost. Nisu oni samo na društvenim mrežama i na internetu. Svjedočit ćemo bjelodano u nedjelju da se djeca bave sportom, promoviraju i zalažu se za zdrav život, što nas kao organizatore posebno veseli - dodao je Stipić.

Ponos zavidnom brojkom prijava nije krio ni glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko.

- Mi u SN-u posebno smo ponosni na naš kros jer kao što su Sportske novosti naše najdugovječnije novine koje izlaze već 72 godine, tako je i kros naše najmasovnije i najdugovječnije natjecanje u trčanju u prirodi. Posebno smo zahvalni HAS-u i Gradu Zagrebu, bez kojih bi bila nemoguća organizacija ovako opsežnog natjecanja. Uz nas su Državni ured za sport, HOO, ali i HEP, koji je uz Grad Zagreb najveći dobrotvor našeg sporta - istaknuo je Zorko.

Zagreb, 170416.
Na zagrebackom Bundeku odrzan je tradicionalni 33. Kros Sportskih novosti u organizaciji Sportskih novosti i Hrvatskog atletskog saveza. Ovo prvenstvo osnovnih i srednjih skola u trcanju u prirodi kao i svake godine privuklo je velik broj natjecatelja. 
Na fotografiji:  start ucenice 1. i 2. razredi srednje skole.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

- Više od samog natjecanja i toga tko će pobijediti, nama je Kros promocija zdravog načina života i afirmacije školskog sporta. Dužnost svih nas, posebno nas u SN-u je ne samo promoviranje vrhunskih rezultata i vrhunskog sporta, nego da potaknemo što više mladih da se uključe u sport, da se bave i uživaju u njemu jer nema ljepšeg ni korisnijeg, nego da se mladi izgrađuju kroz sport i usvajaju prave vrijednosti za život.

Glazbeni spektakl

Poziv na natjecanje primilo je čak 1.300 hrvatskih škola, natjecanju će se odazvati njih dvjestotinjak, no, Zorko ne krije da je cilj povećati taj broj.

- Odazvala se jedna sedmina, voljeli bismo kada bi ih se uključilo još mnogo više. Kros SN nije samo trčanje, ovo je savršena prilika da se na Bundeku upoznaju i druže djeca iz cijele Hrvatske, da, primjerice, kao sada uživaju uz posebnog gosta Tonija Cetinskog, ali i da upoznaju svoje sportske idole, koji će im u nedjelju dodjeljivati medalje. Na jednom mjestu moći će vidjeti nogometaše Dinama, rukometaše, košarkaše, veslačke olimpijce, gimnastičare, atletičare...

Djevojka koja će biti i s jedne i s druge strane, naša atletska reprezentativka i žena koja je prošle godine pokorila Hrvatsku od 1.500 metara do polumaratona Matea Parlov kao studentica će se naći na startnoj liniji.

(Početak 9. travnja u 10 sati)

- Stvarno se veselim nastupu. Prvi put ću nastupiti kao studentica. Uspjela sam uskladiti treninge i natjecanja tako da mogu trčati. Budući da sam studentica Kineziologije, pozvala sam i kolege da mi se priključe. Nadam se da će konkurencija biti jaka, ali i da će nas vrijeme poslužiti. To je za kros jako bitno - poželjela je Matea.

Kao poseban navijač, ali i domaćin tisućama trkača bit će i prvi čovjek grada Zagreba Milan Bandić.

- Kad netko 34 puta organizira neki posao, onda mu treba skinuti kapu do poda, zato čestitam Sportskim novostima i Hrvatskom atletskom savezu. Svakako ću doći u nedjelju na Bundek, ali neću trčati - nasmijao se gradonačelnik, a onda se dosjetio kako da ni jedan školarac i student s Bundeka ne ode bez nagrade.

- Dat ću nalog našoj Turističkoj zajednici da pripreme 5.000 licitarskih srca. Pobrinut ću se da sva djeca koja dođu, dobiju srčeko. Iz Zagreba će u cijelu Hrvatsku otići 5.000 zagrebačkih srca - obećao je gradonačelnik Bandić.

Linker
18. travanj 2024 13:26