Damir Glibušić / Cropix
EL BAKU

Pejčić: 'Ovo je katastrofa'

Osvajačica brončane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu streljašica Snježana Pejčić neće po dobrome pamtiti Europske igre u Bakuu.
Piše: HinaObjavljeno: 19. lipanj 2015. 16:22

U disciplini zračna puška 10m bila je korak do medalje, međutim na koncu je osvojila četvrto mjesto, dok je u disciplini trostav 50m na Europskim igrama u Bakuu zapela u kvalifikacijama.

"Neću Baku pamtiti po dobrome. Osvojila sam četvrto i deveto mjesto, a to su najgora mjesta u streljaštvu. Ja sam svoju kvotu neželjenih mjesta ispunila", kazala je Pejčić koja je na otvaranju Igara nosila hrvatsku zastavu.

"Ne znam što se dogodilo. Rezultatski je katastrofa, a meni se tako činilo sve dobro", dodala je.

Nakon dramatičnog raspleta natjecanja u disciplini zračna puška 10m, kada ju je jedan metak bacio s druge na četvrtu poziciju, bila je razočarana i tužna. No, za drugu disciplinu je bila spremna.

"Nakon nekih natjecanja su mi trebali mjeseci da se oporavim. Ponekad samo dan ili dva. Nakon zračne puške bila sam razočarana i nikakva, no za drugu disciplinu sam bila ok", kazala je Pejčić koja je prva od hrvatskih sportaša izborila nastup na OI u Rio de Janeiru.

Otkrila je kako nema nikakve posebne mentalne pripreme za natjecanja.

"Naučila sam da neke stvari. No, ako i riješiš neke stvari sam sa sobom, ne znači da si ih riješio zauvijek i da se neće vratiti."

Nakon povratka iz Azerbajdžana uzet će tjedan dana odmora, a nakon toga slijede nastupi u Novom Sadu i na državnom prvenstvu. Krajem srpnja je Europsko prvenstvo u Mariboru nakon čega će za nju završiti sezona.

Linker
01. svibanj 2024 09:01