Damir Krajač/CROPIX
POVRATAK U 45. GODINI

Perica Bukić se vraća u bazene: Slavni vaterpolist potpisao ugovor s Mladosti

Pero će stoga s mladostašima u Marseille idući tjedan, gdje ih očekuju pretkvalifikacije za Ligu europskih prvaka
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 03. rujan 2011. 11:40

Počelo je kao šala, dobra dosjetka, čak smo i mi u SN to spomenuli kao mogućnost prije nekoliko dana, da bi se sve uozbiljilo i na kraju završilo - potpisivanjem ugovora. Dakle, Perica Bukić, godište 1966. da ne bude zabune, potpisao je jednogodišnji ugovor s Mladosti u kojoj je polučio svoje najveće uspjehe. Ovaj član vaterpolske kuće slavnih koji se, zanimljivo, nikada nije odlučio za inozemnu karijeru, i koji je već davno imao svoju oproštajnu utakmicu, i to ne jednu nego dvije, u rodnom Šibeniku na tada novoobnovljenoj Crnici te na Mladosti uz Savu, potpisao je ugovor na jednu godinu vrijedan - jednu kunu. Nismo pitali, s PDV-om ili bez, ali to valjda neće biti kamen smutnje...

Pero, dopredsjednik HVS-a, kažu upućeniji, još je uvijek u sjajnoj formi. Ove sezone igrao je za šibenski Adriatic u Drugoj ligi sjever, u kojoj su u direktnom srazu izgubili prvo mjesto od Jadrana iz Kostrene, a od početka priprema Žabaca pomaže treneru i bivšem suigraču Vjeki Kobešćaku, ali u bazenu, a ne izvan njega. Igra, kažu opet oni koji bolje znaju, još uvijek sjajno, njegova dijagonala i dalje ima oči...

Pero će stoga s mladostašima u Marseille idući tjedan, gdje ih očekuju pretkvalifikacije za Ligu europskih prvaka. Pero kao Michael Jordan, i on se vratio svojoj prvoj ljubavi nakon što je objesio tenisice o klin i dobio spomenik ispred dvorane.

- Da, ali se on brzo vratio, ja se vraćam nakon deset godina, to još nitko nije napravio - kaže motivirani Pero koji doista ne izgleda da ima toliko godina koliko ima.

Naravno da je njegov povratak u bazen 'pojeo’ sav medijski prostor koji su u upravi Mladosti namijenili predstavljanju novina u klubu, zato o njima tek telegrafski.

Linker
02. svibanj 2024 15:05