Plazma Sportske igre mladih
 KARLO SUTALO
MALONOGOMETNI TURNIR

Plazma Sportske igre mladih: Velika završnica Coca-Cola Cup 2020. igrala se u 3 kategorije

Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 19. srpanj 2020. 13:10

Split je od 15. kolovoza domaćin velike državne završnice Plazma Sportskih igara mladih u 7 sportskih disciplina: Coca-Cola Cupu, šahu, malom nogometu za 2009. godište, HEP turniru u rukometu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Kinder turniru u rukometu i odbojci.


Velika završnica Coca-Cola Cupa 2020. igrala se u 3 kategorije: dječaci 2002. godište i mlađi, djevojke 2005. godište i mlađe, te dječaci 2005. godište i mlađi. Kup sistem turnira razigravao se na nogometnim igralištima diljem Splita, a velika finala uz izravan prijenos na SK televiziji održana su na igralištu FESB-a. Prvi su na teren istrčali dječaci godište 2002. i mlađi i u napetoj utakmici ekipa Hladan Tuš iz Slavonskog Broda pobijedila je ekipu OPG Franjić iz Bjelovara.

image
Plazma Sportske igre mladih
KARLO SUTALO

Drugo finale bilo je rezervirano za djevojke, a veliki međimurski ogled završio je rezultatom za 2:1 za Međimurske lepe puce iz Čakovca protiv NŠ Međimurje iz Čakovca.


U trećoj i posljednoj utakmici velike državne završnice igrale su ekipe MNK Good Times iz Jastrebarskog i MNK Koprno iz Šibenika, a pehar prvaka ponijeli su dječaci iz Šibenika. Bronce su osvojile ekipe Hrvatski sindikat pošte iz Osijeka, ŽNK Lideri iz Zagreba i Družba Pere Kvržice iz Bjelovara.

image
Plazma Sportske igre mladih
KARLO SUTALO


Sve ekipe bodrili su Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih, Bruno Jelić, voditelj javnih i regulatornih poslova Coca-Cola HBC Adria, Darko Matošković, rukovoditelj upravljanja događanjima, pokroviteljstvima i novom marketinškom opremom za Hrvatsku Coca-Cola HBC Hrvatska, Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj športa, Središnji državni ured za šport, Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih i Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih koji su najboljima dodijelili medalje i pehare.

image
Plazma Sportske igre mladih
KARLO SUTALO


- Coca-Cola Cup je očekivano najmasovniji sport u sklopu Plazma Sportskih igara mladih i jako smo ponosni što smo od ove godine u suradnji s UEFA pokrenuli i kategoriju ženskog nogometa. Inkluzija te promicanje jednakosti i sportskih vrijednosti su važne odrednice Plazma Sportskih igara mladih, koje će uz cijelu situaciju ove godine opet imati rekordni broj sudionika - istaknuo je Zdravko Marić.

image
Prvaci 2005. godiste (m)
KARLO SUTALO


Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu u Europi, koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih. Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Više od 170 kvalifikacijskih turnira u gradovima i općinama diljem Hrvatske razigravali su se od siječnja do lipnja. Svaki turnir bio je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek bio velik: plasman na državnu završnicu u Splitu.

Državna završnica - Split, od 16. do 22. kolovoza

Sportske igre mladih: 24 godine - 2 milijuna sudionika

Coca-Cola Cup 2020.
Više od 170 kvalifikacijskih turnira

Coca-Cola Cup 2020.

2005. godište (m)
1. MNK Koprno (Šibenik)
2. MNK Good Times (Jastrebarsko)
3. Družba Pere Kvržice (Bjelovar)
Najbolji strijelac: Viktor Damjanić (MNK Koprno)
Najbolji vratar: Niko Mrčela (MNK Koprno)
Najbolji igrač: Ivan Mučić (MNK Koprno)

Linker
19. travanj 2024 16:47