Ante Cizmic / Hanza Media / Hanza Media
VELIČANSTVENA HRVATSKA

POBJEDA KOD NEKIH REPREZENTATIVACA IZAZVALA POTPUNU AMNEZIJU 'Ne sjećam se početka, ne sjećam se tijeka, ne sjećam se niti kraja utakmice...'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 25. siječanj 2017. 09:18

Kakva je to bila euforija kad su naši igrači prolazili kroz miks zonu i špalir novinara u utrobi dvorane u Montpellieru. Očito pod prevelikim dojmom neki od njih su više vrištali i slavili prolazak u polufinale, nego što su davali suvisle izjave.

- Ne sjećam se početka utakmice, ne sjećam se tijeka utakmice, ne sjećam se niti kraja utakmice! Ovo je za sve one koji su nam govorili da nemamo nikakve izglede, pravednikom se pokazivao i Kontrec.

Štrlek nije bio u glavnoj ulozi kao u mnogim utakmicama posljednjih godina, no nimalo nije zbog toga plakao:

- Nije to nimalo važno, važno je da mi pobjeđujemo. Imali smo veliku prednost na početku drugog dijela, tada su na Španjolci stisnuli, ali smo izdržali. Kao što smo se dogovorili prije početka utakmice, zgusnuli smo sredinu da zaustavimo njihovu glavnu snagu, igru na crtu. Neka i zabijaju s krila, takav je bio dogovor. Oni su to prilično uspješno i radili, ali takav je bio dogovor. Sve se nije moglo zatvoriti, negdje moraš biti u hendikepu.


Spain vs Croatia 29-30 Handball 2017 World... v

Marko Mamić iznenadio je Španjolce s osam pogodaka u prvom dijelu, na kraju je sakupio ukupno devet:

- Zadovoljan sam, neopisivo sretan. Ne znam, možda mi je to stvarno bilo najbolje poluvrijeme u karijeri, imam samo 22 godine. Sada se meni otvorilo, meni je sve ulazilo, drugi puta će to biti netko drugi, a to je nevažno.

Zlatko Horvat zabio je presudni gol iz mrtvog kuta za 30-28:

- Nije imao izgleda, bio sam koncentriran, nasmijao se kao da “mačji kašalj” zabiti takav gol:

- Stiskali su nas do kraja, ali smo izdržali nakon što smo odigrali na trenutke savršenu obranu. Zabili smo i dosta laganih pogodaka i to je presudilo.

- Ovo je velika stvar, momčad je jako mlada i svi od prvog do posljednjeg su zaslužni za veliku pobjedu. Mame je igrao nestvarno, fenomenalnu utakmicu, što je čovjek sve zabio u prvom dijelu... Takve utakmice jako dižu igrače i drago mi je zbog njega. Inače, obrana nas je nosila, mislim da su dečki ostavili srce, zatvorili smo im Aguinagaldea i nisu nam mogli ništa.

Linker
04. svibanj 2024 01:21