NHL LIGA

Pobjede Bostona i Edmontona

Piše: HinaObjavljeno: 10. prosinac 2015. 13:36

Sinoć su u NHL-u odigrane četri utakmice, a slavili su Boston Celticsi, Edmonton Oilers, Vancouver Canucks i Pittsburgh Penguinsi.

Boston Bruins su sa 3-1 pobijedili Montreal Canadiens, s kojima će igrati NHL Winter Classic iduće godine, a Loui Eriksson i Landon Ferraro su zatresli suparničku mrežu u razmaku od 42 sekunde u zadnjoj trećini. Patrice Bergeron je zabio za 3-1 sedam minuta prije kraja utakmice i to mu je deveti gol ove sezone. Tuukka Rask je upisao 32 obrane za Bruinse (15-9-3) kojima je ovo prva pobjeda protiv Montrela od 12. ožujka 2014.

Mike Condon je obranio 20 udaraca prema vratima Montreala, a Paul Byron je bio jedini strijelac za Canadiense (19-7-3).

Edmonton Oilers su u produžetku bili bolji od San Jose Sharksa sa 4-3, a pobjednički gol je zabio Taylor Hal. Draisaitl, Jordan Eberle i Ryan Nugent-Hopkins su također bili strijelci za Edmonton (12-15-2) čiji je vratar Anders Nilsson imao 25 obrana.

Golove za San Jose zabili su Justin Braun, Patrick Marleau i Joe Pavelski, dok je Martin Jones imao 16 obrana. To je bio peti uzastopni poraz za Sharkse (14-13-1).

Pittsburgh Penguinsi su sa 4-2 pobijedili Colorado Avalanche, a u zadnjoj trećini su u razmaku od tri i pol minute pala tri gola za Pittsburgh. Beau Bennett je zabio dva od toga, a Patrick Hornqvist je zabio jedan. Gol za Pittsburgh u prvoj trećini zabio je Matt Cullen. Strijelci za Colorado bili su Matt Duchene koji je Avalanche doveo u vodstvo, i Erik Johnson. Vratar Marc-Andre Fleury je obranio 24 udaraca prema vratima Penguinsa (15-10-2).

Vancouver Canucksi su slavili protiv New York Rangersa sa 2-1 a sva tri gola pala su tek u zadnjoj trećini. Daniel Sedin i Alexander Edler su zabili po gol u zadnjoj trećini za Vancouver. Jedini gol za New York zabio je Dan Boyle. Vratar Vancouvera Ryan Miller je obranio 32 udarca. Henrik Lundqvist je imao 23 obrane za Rangerse (18-7-3).

Linker
29. rujan 2024 03:34