AFP
NHL LIGA

Pobjede Canucksa i Wingsa

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 08. siječanj 2011. 10:41

Hokejaši Vancouver Canucksa i Detroit Red Wingsa nastavljaju utrku za vrh poretka Zapadne konferencije NHL lige . U petak su obje momčadi bile uspješne u svojim susretima.

Vancouver je tako na domaćem ledu pregazio Edmonton Oilerse 6-1, dok je Detroit u gostima savladao 5-4 na penale.

Vancouver su do osme uzastopne pobjede vodili Ryan Kesler, strijelac hat-tricka, Daniel Sedin koji je upisao dva gola i asistenciju, te njegov brat Henrik Sedin koji je tri puta uspješno asistirao za gol. Kesleru je ovo bio drugi hat-trick u karijeri, a Vancouver ne pamti poraz u regularnom dijelu u zadnjih 15 utakmica (13 pobjeda i dva poraza u dodanom vremenu), što je novi klupski rekord. Vancouver je u dosadašnjem dijelu sezone skupio 59 bodova, najviše od svih momčadi u ligi, a najbliži pratitelj mu je Detroit s dva boda manje.

Red Wingsi su do nova dva boda došli na gostovanju kod Calgaryja, slaveći nakon raspucavanja penala 5-4. Iako je Calgary imao vodstvo 4-2 do samog kraja druge trećine, Red Wingsi su se do kraja uspjeli vratiti i na kraju slaviti penalom Todda Bertuzzija. U regularnom dijelu za Red Wingse je dva gola zabio Brian Rafalski (prvi golovi sezone, op.a.), a po jedan Darren Helm i Patrick Eaves. S druge strane, dva je puta mrežu za Flamese zatresao Curtis Glencross, a po jednom Jarome Iginla i Anton Babčuk.

Do druge pobjede u zadnjih šest susreta došli su aktualni prvaci Chicago Blackhawksi na domaćem ledu protiv Ottawe. Slavili su 3-2 na penale, a prva dva pokušaja u raspucavanju zabili su Jonathan Toews i Patrick Kane. Zabio je Kane također i u regularnom dijelu, kao i Patrick Sharp, što je bio njegov 24. ovosezonski gol za Blackhawkse, a što ga čini najboljim klupskim strijelcem.

Na kraju spomenimo još da su najefikasniju utakmicu večeri u Atlanti odigrali domaći Thrashersi i Toronto Maple Leafsi , te da su slavili Maple Leafsi s 9-3, kao i visoku pobjedu Anaheima nad Columbusom 6-0.

Čak šest golova zabio je Toronto u drugoj trećini susreta, a po dva su se puta u strijelce upisivali Mihail Grabovski, Nikolai Kulemin i Clarke MacArthur. U pobjedi Ducksa po dva su se puta u strijelce upisivali finski veteran Teemu Selänne i Bobby Ryan, dok je Jonas Hiller s 27 obrana upisao deveti “shutout” karijere.

NHL liga, petak:

Atlanta - Toronto 3-9

Florida - Carolina 3-5

Chicago - Ottawa 3-2, penali

Dallas - NY Rangers 2-3, penali

Calgary - Detroit 4-5, penali

Vancouver - Edmonton 6-1

Anaheim - Columbus 6-0

Linker
18. svibanj 2024 14:51