foto: Jug.hr
VATERPOLO

Počinje Final Four

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 18. ožujak 2016. 14:27

Vaterpolski klub Jug Croatia osiguranje je povodom sutrašnjeg početka Final foura Regionalne lige organizirao konferenciju za novinare u klupskim prostorijama na bazenu u Gružu na kojem su nazočili povjerenik za natjecanje Milivoj Bebid, treneri Jug CO Vjekoslav Kobešdak, Primorja EB Ivan Asid i HAVK Mladosti Hrvoje Hrestak te direktor Jadrana Carine Miloš Mračevid.

- Siguran sam da de organizacijski i sportski ovaj Final four, osmi po redu biti na visokom nivou - rekao je u uvodu povjerenik za natjecanje Milivoj Bebid.

Jug CO je kao domadin i prvoplasirana momčad u regularnom dijelu Lige slovio kao favorit, ali je bolest glavnog igrača Felipe Perronea malo zakomplicirala stvari.

- Igramo doma naš je cilj nepromjenjen, a to je osvajanje naslova pobjednika Lige bez obzira na izostanak Perronea. Svakako nije isto igrati s Felipeom u momčadi ili bez njega, ali vjerujem kako imamo širinu i pokušat demo sve da se njegov izostanak osjeti što je manje mogude - kazao je trener Jug CO Vjekoslav Kobešdak.

Primorjašima koji se pomalo dižu u formi naglo su skočile 'dionice'.

- Iskreno nisam sretan što Perrone nede igrati i to nije floskula. Mi smo se pripremali za Juga kao da je on u momčadi i vjerujem da Jug s njim nije bolji od nas pogotovo što smo se u posljednje vrijeme znatno podigli u formi - kazao je trener Riječana Ivan Asid. Hercegnovski Jadran kojega je na konferenciji za novinare predstavljao direktor Miloš Mračevid, autsajder je u utakmici s Primorjem, međutim, kako je naglašeno, u Dubrovnik ne dolaze s bijelom zastavom.

- Iza nas je jedna uspješna sezona jer smo na kraju zauzeli sigurno trede mjesto i jedini porazi bili su od momčadi koje su i na tablici bolje od nas, Juga i Primorja. Mlada smo momčad, nemamo opteredenja i nadam se da demo sutra protiv Primorja pružiti dobar otpor - rekao je direktor hercegnovskog Jadrana Miloš Mračevid.

Posljednji je riječ imao Hrvoje Hrestak trener Mladosti, četvrtoplasirane momčadi Lige.

- Mi smo kao i Jadran rasteredeni došli na ovaj turnir jer smo glavni cilj ostvarili sinod kada smo izborili prolazak u polufinale Prvenstva Hrvatske pobjedom protiv splitskog Jadrana. Nadam se dobroj utakmici protiv Juga i ako bude ikakve šanse za iznenađenjem pokušat demo je iskoristiti - kazao je Hrestak.

Polufinalni dvoboji na rasporedu su sutra uvečer. Najprije de u 19,30 sati u bazen skočiti Jug CO i Mladost, a potom de u 21,00 sat igrati Primorje i Jadran.

Linker
27. travanj 2024 23:49