ROB CARR/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
PLJUŠTE REAKCIJE

Pogledajte kontroverzni trenutak koji je prelomio Super Bowl: ‘Ovo je najgora odluka u povijesti‘

Jedna je sudačka odluka izazvala dosta rasprave nakon najvažnijeg sportskog događaja u SAD-u
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. veljača 2023. 08:37

U 57. Super Bowlu Kansas City Chiefs su svladali Philadelphia Eaglese 38:35 i to nakon što su na poluvremenu gubili rezultatom 24:14.

Jedan od junaka bio je quarterback Chiefsa Patrick Mahomes koji je unatoč ozljedi gležnja odveo svoju momčad do pobjede i to field goalom 11 sekundi prije isteka vremena. Mahomes je proglašen i MVP-em Super Bowla, to mu je druga takva nagrada.

- Nosio sam se s neuspjehom ranije, nije lako vratiti se na ovu pozornicu i dobiti utakmicu. Igrao sam već u Super Bowlu, bio sam sav nabrijan, ali nisam napravio ništa. Izgubili smo u produžecima, no sad smo osvojili i to s potpuno novom momčadi koja se trudi biti bolja svakog dana. Zbog toga sam još više zahvalan na ovoj pobjedi – izjavio je Mahomes.

Jedna je sudačka odluka izazvala dosta rasprave, u pitanju je naime bio intenzitet prekršaja Jamesa Bradberryja koji je držao Smith-Schustera.

- Njegova ruka na leđima nije utjecala na njegovo kretanje! Ova utakmica je bila predobra da bi ta odluka na kraju odlučila. Prokletstvo! Usput, ne navijam ni za koga, to je samo moje profesionalno mišljenje - objavio je slavni košarkaš LA Lakersa LeBron James na Twitteru.

>>> VIDEO POGLEDAJTE OVDJE <<<

Sportski podcaster iz Philadelphije Victor Williams otišao je korak dalje i nazvao tu odluku ‘‘najgorom u povijesti Super Bowla‘‘.

Međutim, Bradberry je priznao prekršaj.

- Držao sam ga. Povukao sam dres i dosudili su to. Nadao sam da će ga pustiti – izjavio je Bradberry, čije je riječi potvrdila i snimka tog detalja.

Sudac Carl Cheffers nakon utakmice je objasnio kako je bila riječ o čistom držanju za dres te je ustvrdio kako je odluka bila opravdana.

Ipak, mnogi se nisu mogli pomiriti s takvom odlukom, jer se ‘‘granično zadržavanje‘‘ ne sudi redovito u NFL-u, pa se pitaju je li ga trebalo dosuditi u ključnim trenucima Super Bowla.

Trener Kansas City Chiefs Andy Reid uoči Super Bowla je najavio mogućnost povlačenja s te pozicije, no na kraju se ipak predomislio.

- Kad se pogledam u ogledalo, vidim da sam star. Ipak, moje srce je mlado. Još uvijek uživam u ovome što radim. Već su me 50 puta pitali o tome. Dobar sam u ovome što radim. Ako me žele, ostat ću – izjavio je Reid koji je sa 64 godine i 330 dana četvrti najstariji trener koji je osvojio Super Bowl.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

‘Dinamo ima svjetskog talenta, u tim godinama takav nije bio ni Luka. Od ljeta ga vidim u reprezentaciji‘. Tim je riječima Ilija Lončarević komentirao igru veznjaka Modrih na utakmici protiv Istre. Pričali smo i o putu kojim je očigledno da Hajduk mora ići, ali i koje su dvije momčadi pokazale najljepši nogomet u nastavku domaćeg prvenstva. U novoj ‘VAR sobi‘ pogledajte analizu cijelog 21. kola SuperSport HNL:

Linker
28. travanj 2024 05:37