EHF LIGA PRVAKA

PORAZ U UKRAJINI Pogreške koštale CO Zagreb, Motor u završnici stigao do slavlja!

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 26. rujan 2013. 21:40

Zagreb nije uspio u Ukrajini. Nije bio daleko, ali je obrana bila problem, a bez obrane se velike utakmice ne dobivaju. No, razlika je garancija da borba za prolaz tek slijedi

Nažalost, Zagreb je bio mekan. Ako se mogao pohvaliti nakon Celja da je u utakmici primio samo 21 gol, onda se nakon prvog dijela u Harikvu trebaju opasno zabrinuti. Obrana je djelovala mlako, konfuzno, a igrači Motora su protiv takve obrane imali samo demonstraciju rukometnih temelja. Ne izađeš – puknut ću (Onofrijenko, Afiltulin, Burka), izađeš – dodat ću (Ševaljev). I tako je Zagreb u prpom poluvremenu primio čak 18 golova što je bilo previše da bi računao na ozbiljnjiji učinak.

Počeli su zagrebaši u obrani 6-0, Tonči Valčić u obrani mijenjao se sa Mandalinićem u napadu. Nije išlo, Ševaljev je radio što je htio, otvarao puteve vanjskim igračima, zarađivao penale. A trebalo je biti čvrst i iz te čvrstine ganjati brzu polukontru da se slomi trkački inferiorni protivnik. Zagreb to nije učinio, osim na momente, pa je Motor zasluženo vodio. Ni kada je obrana promijenjena ulaskom Kaleba kao prednjeg na 5-1, nije se ništa btinije dogodilo. Jednostavno bili su loši zagrebaši, a Motor se nudio...

Ukrajinci su mijenjali lagano dva igrača obrana – napad. Gurkovski i Kamanjin su ulazili za obranu, Onofrijenko i Burka, kasnije i Ostruško odmarali su za napad. Sve su stigli. I makar im je obrana bila isto tako loša, Stochl je obranio nešto malo više, pa je na poluvremenu bilo +3 za Motor.

Zagreb je ulovio 8:5 domaćina na 8:8, onad promašio kontru Šprema za vodstvo, pa potonuo, pa se vratio na 12:12, poveo 13:12 u 23. minuti, ali su domaći u finišu prvog dijela napravili 4:0 (sa 14:14 na 18:14) i samo su dva promašena penala Motora i nekoliko izgubljenih lopti, spasili da Zagreb ne potone već u prvom dijelu. Napadački je bilo kako tako, makar je Mandalinić imao učinak 1/8, no obrana je za LP bila nedopustivo slaba. Ni na tragu one najavljene agresivnosti tijekom priprema. To je bio problem koji se morao riješiti.

Početak drugog dijala dao je nadu, baš se to dogodilo. Malo agresivnosti, brzine i sa 18:15 Zagreb je stigao na 18:18, pa je Bebečko zvao time-out, a Zagreb poveo 18:19 golom Tončija Valčića. No, savršenstvo nije dugo trajalo. Motor je proradio i sa 3:0 vratio prednost na 21:19. Sa Šandrkom u sredini Dvoršek je tražio obrambenu čvrstinu, sa Mihićem i Matulićem dodatnu agresivnost. I dobio je, Zagreb se držao uz Ukrajince, no napad je i dalje bio bolji od obrane i to nije bilo dobro. No, isključenje Šandrka Zagreb vodi na -2 (30:28), a 8 minuta nije bilo baš puno nade. No, Zagreb je i to stigao tri i pol minute prije kraja (30:30). Imao preko Horvata i Mihića dvije šanse za vodstvo, no niej uspio. Burka jest, Mandaliniću je ispala lopta i pobjeda je ostala u Ukrajini.









MOTOR – CO ZAGREB 31:30 (18:15)

HARKIV Dvorana Jubilejni. Suci: Načevski i Nikolov (Makedonija).

MOTOR: Stochl (15), Košovi; Kubatko 1, Skopincev 3 (3), Ševaljev 4, Aflitulin 6 (1), Gurkovski, Kamanjin, Kuriljenko, Žuk, Ostruško 2, Onofrijenko 6, Cap 1, Citu 1, Burka 7. Trener: Sergej Bebečko.

CO ZAGREB: Stevanović (4+1), Ivić (9+2); Marić 5, Mihić 2, Stepančić 1, Matulić, Matić, Šprem 1, Šebetić 5, Horvat 5 (1), Šušnja, Šandrk, J. Valčić 5, T. Valčić 1, Mandalinić 5, Kaleb. Trener: Boris Dvoršek.

SEDMERCI: Motor 6 (4), CO Zagreb 1 (1).

ISKLJUČENJA: Motor CO -, Zagreb 6 minuta (Stepančić 30, Mihić 38, Šandrk 52).

Linker
20. travanj 2024 18:04