Cropix
SEHA LIGA

PPD Zagreb bez zasluženog finala, poraz od Veszprema budi nadu protiv Barcelone

Bez obzira na poraz i ispadanje u Veszpremu nikad nitko ne pobjeđuje, kako su njegovi igrači igrali, Veselin Vujović i svi navijači samo mogu biti ponosni
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 27. ožujak 2015. 23:24

Poprilično ozbiljno ‘natukli’ su rukometaši Veszprema igrače PPD Zagreba , a i oni isto tako njih. No, nisu ih ponizili u polufinalu SEHA lige tijesno pobijedivši u Veszprem Areni rezultatom 25-24. Mogla je utakmica biti i produžena da Mikler pet sekundi prije kraja nije skinuo udarac Kovačeviću s krila.

Bez obzira na poraz i ispadanje, nije to tragedija, u Veszpremu nikad nitko ne pobjeđuje, kako su njegovi igrači igrali, Veselin Vujović i svi navijači samo mogu biti ponosni. Danas je Veszprem jedan od prvih favorita za naslov prvaka Europe i ove su sezone izgubili samo jednu utakmicu u Ligi prvaka i to od Löwena u gostima.

Bila je to utakmica dviju momčadi tvrdih obrana na rubu ‘zločina’, utakmica dviju momčadi koje su u Ligi prvaka primile najmanje pogodaka. Samo je 10-ak minuta trebalo da po dva isključenja zarade Tonči Valčić i Šebetić te kod Veszprema Sulić.

Filipu Iviću na vratima ovaj puta nije išlo, Zagreb je bio u minusu od tri pogotka, euforični Mađari su prijetili da će ozbiljno odmaći, no, zatim je Stevanović opet odlično branio kao i u polufinalu s Tatranom. Uhvaćen je priključan na 9-9, moglo se prijeći i u vodstvo što je samo na renutak utišalo najglasniju rukometnu publiku na svijetu.

Nakon toga je na vratima Veszprema proradio Mikler koji je zamijenio Alilovća i domaćin je opet otišao na plus četiri do poluvremena(14-10), no, da nije bilo nekih brzopletosti u napadu moglo se i tada biti i u egalu.

U istom se ritmu nastavio i u drugom dijelu, no igralo se gol za gol i ‘zagrebaši’ nisu mogli smanjiti stečenu prednost mađarske momčadi.

Zatim je, pak, Ivić odmijenio Stevanića, on je zaredao s nekoliko obrana i hrvatski je prvak došao na samo jedan razlike (23-22), zamalo su i napravili potpuni preokret kad su došli s dva gola Stepančića na 24-24.

Ako su u Veszpremu pružili takav junački otpor, nije se besmisleno nadati da ni Barceloni ne mogu parirati u dvije utakmice, sada su ‘plinari’ zaista ozbiljna momčad.

Hrvatski izbornik Željko Babić uspio je sa svojim Brest Meškovom iznenaditi Vardar plasiravši se u finale pobjedom 32-28...

Linker
22. rujan 2024 21:38