REUTERS/Marko Djurica
BIVŠI REPREZENTATIVAC ZA SN

PRAVA DRAMA MIRKA ALILOVIĆA Liječnik me nije htio poslati na pretrage, otkrio sam sam veliku opasnost...tko zna što bi bilo...

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 09. prosinac 2016. 12:14

Tromboza nije neuobičajena stvar kod sportaša, posebno kod onih koji su izloženi grubostima, udarcima i slično. Iznimno je opasna. Najviše je muke s njom imao Renato Sulić, a od početka ovog tjedna slična, ne i ista stvar, muči Mirka Alilovića. Na prisilnom je mirovanju, ugrušak mora biti pod kontrolom pa je Mirko sišao s vrata Veszprema i neće ga biti u subotu u Varaždinu na derbiju SEHA lige između Zagreba i Veszprema.

Što se u stvari dogodilo?

- Ništa neobično, ništa što se ne događa često, ali, eto, ovaj se puta zakompliciralo. Znači, pogodila me lopta na treningu dan prije putovanja u Dansku na utakmicu Lige prvaka. Negdje iznad koljena, recimo. Zaboljelo je, mislio sam, proći će. Inače imam problema s proširenim venama. Drugi se dan bol pojačala, putovali smo za Dansku pa dugo sjedenje, boljelo je sve više. Liječnik u Veszpremu mi je rekao da će sve biti OK, da nema hematoma, ali mene je boljelo sve više i jače.

I onda je odlučio sâm krenuti u akciju.

- I dobro da sam krenuo jer otkrili su mi tromb u vanjskoj veni na snimanju koje sam sam inicirao. Priličan je. Dobro je što sam na vrijeme došao jer da sam nastavio igrati, tko zna što bi bilo. Ovako, odmah sam na terapiji. Primam injekcije da bismo to razbili, dobio sam tablete protiv zgrušavanja krvi, mažem kremom. Malo lagano šećem jer to moram, ali ništa jače. Što je, tu je, zdravlje je na prvom mjestu. Došao sam s nalazima, vidjeli su i na bolovanje.

Croatia's goalkeeper Mirko Alilovic reacts after failing to save a goal against Belarus during their Men's Handball World Championship match at the Principe Felipe Arena in Zaragoza January 21, 2013. REUTERS/Marko Djurica (SPAIN - Tags: SPORT HANDBALL) - RTR3CRMY
REUTERS/Marko Djurica

Renato Sulić s trombozama ima iskustva, je li vam što rekao?

- Naravno da sam ga pitao. Kod njega je bilo unutarnje, puno teže, ovo nije tako, ali se jednostavno mora držati pod kontrolom jer s trombom nikad ne znaš.

Veszprem će u Varaždin bez Alilovića, koji je uvijek inspiriran protiv Zagreba.

- Brane Mikler i Borbely, ali nije to problem.

Nego što je?

- Ritam u kojem smo ove sezone, koji nikako nije normalan i logičan i ne znam čemu služi. Igramo SEHA ligu, Ligu prvaka i Mađarsku ligu. Nikad u život nisam igrao po četiri utakmice tjedno, a to se sada zna dogoditi.

Gomila putovanja

Tako ste planirali, otud i velik kadar igrača?

- Pa jest veliki, ali ima tu puno mlađih koji bez pomoći iskusnijih još uvijek ne mogu dobiti ozbiljnu utakmicu.

Gubite puno više nego svih proteklih sezona?

- Mislim da je to u prvom redu cijena toga. Izgubili smo kod kuće od PSG-a nakon dugo vremena, izgubili smo u Parizu glatko, pa u Barceloni, izgubili smo po bod u Plocku i Flensburgu, koji nismo trebali jer smo imali dobivene utakmice. Ako je to cijena da igramo na toliko fronti...

Pa se vratio na momčad.

- Imamo stvarno dobru momčad, imamo iskusne igrače i vrijedimo znatno više od onog što pokazujemo. Ne znam samo hoćemo li ove sezone to sve uspjeti izgurati jer nije lako u SEHA ligi, nije ni u Ligi prvaka gdje želimo na Final Four, ali će biti teško. Nije lako ni u Mađarskoj gdje Szeged ima velike ambicije. Ostaje samo nada da ćemo biti bolji na proljeće kada se bude odlučivalo.

Croatia's goalkeeper Mirko Alilovic celebrates winning their men's bronze medal handball match against Hungary at the London 2012 Olympic Games at the Basketball Arena August 12, 2012.       REUTERS/Marko Djurica (BRITAIN  - Tags: SPORT HANDBALL SPORT OLYMPICS TPX IMAGES OF THE DAY)   - RTR36QWC
REUTERS/Marko Djurica
Mirko Alilović

Zagreb je protivnik u subotu?

- To je samo jedna od teških utakmica za nas. Ne znam kako ćemo reagirati. Zagreb se pokazao protiv Vardara i Löwena, voli igrati s jačima i mislim da će u Ligi prvaka ostvariti cilj i proći dalje u osminu finala. Što se SEHA lige tiče, bit će sigurno borbeno, ali nije to jedini razlog.

Ima još jedan koji oslikava sve o čemu je govorio dosad.

- Ovako - nakon Zagreba smo drugi dan u Našicama, pa u utorak putujemo u Prešov 700 km, u četvrtak smo u Velenju, a u subotu u Ljubuškom - sve lijepo autobusom. Onda se vratimo kući, pa nam dva dana kasnije dolazi Zagreb, a nijedna ta utakmica nije lagana ni obična.

Nismo ni mi top-forma

Ipak, uskoro će stanka zbog reprezentativnog natjecanja u Francuskoj...

- Malo odmora, malo ću s djecom na snijeg, sanjkanje, skijanje da im priuštim nešto od djetinjstva. Samo da se riješim ove tromboze, moram biti oprezan.

Dolazite li u Varaždin?

- Ne, morao bih se voziti, hodati, a to mi nije preporučljivo. Kod kuće sam, mirovanje i to je to.

I kako će to u Varaždinu proći?

- Bit će uzbudljivo, mi smo ostavili bod Vardaru, Zagreb je izgubio u Velenju. Nije baš da smo i jedni i drugi u top-formi. Valjda ćemo do Final Foura biti.

Croatia's Mirko Alilovic reacts during their Men's World Handball Championship preliminary Group B match against Sweden in Split January 22, 2009.   REUTERS/Damir Sagolj (CROATIA) - RTR23QVR
REUTERS/Damir Sagolj

Kako je Mirko zadovoljan tretmanom u Veszpremu ove sezone?

- Prvu sezonu kada je došao, Mikler je branio kao u transu, drugu sam izvukao ja, u trećoj smo zasad pola - pola, jednu brani on, jednu ja. Dobro je, zadovoljan sam. Ja bih, naravno, uvijek želio više, ali trener je taj koji odlučuje.

Kad bi Zagreb poželio Alilovića na golu...

- Ja nikad ne kažem - nikad, ali u ovoj situaciji to nikako nije realna opcija. U Veszpremu sam zadovoljan, dobro mi je i neka tako i ostane dok bude tako.

Vraća li se Alilović u dres reprezentacije?

- Ne vraća. Meni je žao da je sve ispalo tako kako jest, ali nije se normalno stalno s nekim stvarima boriti i nositi. Nikad nisam rekao “ne” reprezentaciji, poštovao sam odluke i ako kažu da dođem, doći ću, ali nikad više ne želim proći ono što sam prošao, ne želim biti dežurni krivac ako nešto pođe po zlu. Ne nedostaje mi to. Uživam s obitelji, naravno da sve pratim, gledam i da mi nije svejedno. Osvojio sam šest medalja s reprezentacijom, branio dva finala Lige prvaka, igram u jakim klubovima. I ne trebaju mi neke stvari, dobro mi je i ovako.

Linker
08. svibanj 2024 18:22