Zagreb, 030611.Zlatko Matesa, predsjednik HOO-a.Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 Biljana Gaurina / CROPIX
MATEŠA

Prebačen u KBC Rebro

Piše: HinaObjavljeno: 19. listopad 2012. 15:15

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša jučer je, 18. listopada, uz suglasnost liječnika u Barceloni, prebačen u KBC Rebro u Zagreb gdje je obavljen kontrolni liječnički pregled kojim je utvrđeno da je Matešino zdravstveno stanje stabilno i dobro, ali da zahtijeva svakodnevnu brigu i kontrolu.

Zlatku Mateši je 28. rujna pozlilo tijekom sastanka Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora u Andori pa je prebačen u bolnicu u Barcelonu gdje mu je sutradan ugrađeno pet srčanih premosnica.

Kako se radilo o zahtjevnom operativnom zahvatu koji sa sobom nosi i period rehabilitacije, liječnici ne preporučuju nikakve fizičke i radne aktivnosti.

Zato su iz HOO-a zamolili da, sukladno preporuci liječnika, "u narednih sedam do deset dana ne kontaktirate osobno predsjednika Matešu kako bi mu na taj način omogućili optimalne uvjete potrebne za njegov oporavak".

O zdravstvenom stanju aktualnog predsjednika HOO-a zavisit će hoće li Zlatko Mateša ostati pri kandidaturi za svoj četvrti mandat na čelo HOO-a, a on je jedini kandidat čija je kandidatura stigla do 14. listopada u HOO. Zbog njegovog zdravstvenog stanja termin Izborne skupštine HOO prebačen je sa 22. listopada na 12. studeni.

Mateša je, nakon Antuna Vrdoljaka i Zdravka Hebela, treći predsjednik HOO-a od negovog utemeljenja 1991., a prvi mandat na čelu HOO-a dobio je u listopadu 2002. godine, nakon ostavke Zdravka Hebela, kada je preuzeo dužnost do završetka Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine. Drugi i ovog puta puni četverogodišnji mandat "odradio" je do završetka Olimpijskih igara u Pekingu 2008., da bi 22. listopada 2008. dobio i treći mandat do završetka Igara u Londonu

Linker
19. lipanj 2024 00:24