GEM, SET, MEČ...

Pred bankrotom i Philipoussis! Pogledajte TOP 15 sportaša koji su prokockali bogatstvo!

Australski tenisač osvojio je 11 turnira i igrao još toliko finala, bio je finalist US Opena 1998, te Wimbledona 2003. godine, danas je na "apartima". I korak do bankrota
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 24. studeni 2010. 13:30

Tenisačima se to ne događa svaki dan, ali je Australac Mark Philippoussis naletio. Iako je samo od turnirskih nagrada u karijeri zaradio 7.000.000 dolara i barem dvostruko više izvan terena, ovih je dana korak do bankrota. Prije 11 godina je bio osmi tenisač svijeta, osvojio je 11 turnira i igrao još toliko finala, bio je finalist US Opena 1998, te Wimbledona 2003. godine, danas je na “apartima”. I korak do bankrota.

- Novac je došao i otišao. Da sam tada znao desetinu onog što danas znam, to mi se ne bi dogodilo - izjavio je pokušavajući objasniiti kako je upao u ovakve probleme.

Nažalost, kasno je shvatio. Iako je imao milijune, živio je daleko iznad standarda.

- Život koji je iznad svega, mislio sam da je to normalno, sad sam shvatio da nije normalno.

Problemi Australca traju godinu dana. Lani je od kompanije koja se bavi tim poslovima posudio 1.300.000 dolara, ali je skrušeno priznao da kasni s otplatom. Kuću u Willimgtownu, gdje je živio s majkom, morao je prodati, ali je dobio daleko manje od stvarnog duga. I sad ga tjeraju u bankrot da bi naplatili ostatak duga. Australac je spreman vratiti se na Tour, ali tamo ne može ni blizu zaraditi da bi otplatio barem dio duga.

Mark Philippoussis je godinama živio izvan standarda i sada je došao u situaciju iz koje se ne može izvući. Bio je jedan od najpoželjnijih muškaraca i sad je došao do ruba. Hoće li se i kako izvući teško je pitanje. Love nema, zapravo višeg ničeg nema.

Pogledajte Top 15 sportaša koji su prokockali bogatstvo!

Bankrot 'hara’ među bivšim NBA i NFL igračima



Koliko god je u SAD-u lako zaraditi veliki novac, još ga je lakše izgubiti. Pokazuje to i analiza uglednog magazina Sports Illustrated kojom se utvrdilo da čak gotovo 80 posto igrača američkog nogometa (NFL) ode ili su na rubu bankrota u samo dvije godine po završetku igračke karijere. Ništa bolje nije ni košarkašima u NBA ligi jer njih 60% izgube svu zaradu unutar pet godina nakon što odu s parketa.

Linker
29. travanj 2024 22:33