Damir Krajac / CROPIX
EUROPSKI JUNIORSKI KUP

PREKO POLJAKINJA DO ZLATNE I BRONČANE MEDALJE Violić spektakularnim ipponom potvrdila fenomenalnu formu i osvojila drugu medalju u dva tjedna

Na Europskom juniorskom kupu u judu, koji se održao u poljskom Poznanu, Hrvatska je osvojila dvije kolajne. Konkretnije, zlato je u kategoriji do 70 kg osvojila Anđela Violić, a brončana je postala Petrunjela Pavić do 70 kg.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. kolovoz 2019. 12:35

Anđela Violić je dan počela dominantnom pobjedom protiv Izraelke Ronny Gal. Brzim ipponom nakon 59 sekundi članica JK Dubrovnik 1966 prošla je u četvrtfinale. U četvrtfinalu je Violić nakon vrlo uzbudljive borbe s Bjeloruskinjom Novikavom (wazari-wazari) na “zlatni bod” uspjela baciti drugi, pobjedonosni wazari koji ju je odveo u finale.

U finalu s Poljakinjom Wroblewskom Anđela je bacila spektakularan ippon na početku druge minute borbe. Ovim je zlatom potvrdila svoju sjajnu natjecateljsku formu - prije dva tjedna osvojila je i srebro na Europskom juniorskom kupu u Pragu.

Petrunjela Pavić, također članica JK Dubrovnik 1966, svoj je put do bronce počela borbom protiv Poljakinje Nolewajke. U situaciji wazari-wazari naša je Pavić nakon minutu i 36 sekundi ipponom prošla u polufinale. Tamo je u ovom trenutku spremnija bila (ippon) Estonka Karilaid. U borbi za broncu ipponom je u posljednjoj minuti borbe svladala još jednu Poljakinju, Baczek, u konačnici za treće mjesto

Linker
19. travanj 2024 07:56