Alexander Hassenstein/Getty Images / Bongarts/Getty Images
'MNOGI SU OSTALI U NEVJERICI'

PRESEDAN KAKAV U SPORTU JOŠ NIJE VIĐEN Osminu finala Lige prvaka igrat će potpuni amateri: 'Kad su mi to javili, mislio sam da se radi o šali!'

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 20. ožujak 2018. 18:58

Druga momčad Rhein-Neckar Löwena dobila je priliku o kojoj sanja većina niželigaških rukometaša, a to je igranje na vrhunskoj razini barem i na jednu utakmicu.

Ekipa koja se natječe u trećem razredu njemačkog rukometa u subotu će od 16 sati gostovati kod bivšeg europskog prvaka Kielcea u osmini finala Lige prvaka, dok će prva momčad Lavova iz Mannheima malo zapadnije loviti važne bundesligaške bodove na gostovanju kod Kiela.

O presedanu se već puno tinte prolilo, EHF i Löwen nisu pronašli zajednički jezik, a takva je odluka posebno šokirala trenerski dvojac druge ekipe Lavova, Andrea Bechtolda i Michela Abbota.

- Kada mi je Michel javio vijest mislio sam da se šali u nadi da će dvije federacije pronaći zajednički jezik. Nakon što sam čuo za odluku broj poziva i poruka naglo se povećao i shvatio sam da nije riječ o šali - kazao je Bechtold, a slično je reagirala i momčad.

STUTTGART, GERMANY - AUGUST 23:  Players  of Rhein-Neckar Loewen celebrate the winning goal of the penalty shout-out for the  Pixum DHB Handball Super Cup 2017 between Rhein-Neckar Loewen and THW Kiel at Porsche-Arena on August 23, 2017 in Stuttgart, Germany.  (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
Alexander Hassenstein/Getty Images / Bongarts/Getty Images

- Mnogi su bili u nevjerici kao i nas dvojica. Ipak, oni se vesele ovakvoj prilici. S druge strane, katastrofa je za našu prvu momčad koja se mukotrpno borila za priliku da dođe do završnice natjecanja. Sretni smo zbog naših igrača, ali manjak razumijevanja klubu je oduzeo priliku za veliki rezultat.

Kako nevolja nikada ne dolazi sama, i druga će momčad u Poljsku otputovati desetkovana ozljedama. Najbolji igrač Max Trost potrgao je ligamente koljena, Lars Röller i Sebastian Trost također su ozlijeđeni, a uz sve to u druga ekipa Löwena u petak ima zakazanu ligašku utakmicu protiv TV Neuhausena. I pogodite, nisu je uspjeli odgoditi.

Linker
02. svibanj 2024 04:27