Adnan Korkut

 SCREENSHOT: TWITTER
NAKON 94 SATA

‘Preživio sam pod ruševinama jedući mamino cvijeće.‘ Mladi nogometaš prepričao agoniju, spasio ga je pas

"Navio sam alarm da zvoni svakih 25 minuta da se ne bih uspavao", ispričao je Korkut
Piše: SNObjavljeno: 13. veljača 2023. 13:56

Adnan Muhammet Korkut (17) jedva je preživio potres koji je pogodio Tursku i Siriju

Do mladog nogometaša turskog prvoligaša su spasioci došli nakon čak 94 sati potrage. U ispovijesti za medije Korkut je otkrio kako je preživio jedući cvijeće koje je njegova majka uzgajala u stanu srušene petokatnice u Gaziantepu.

"Ležao sam pod ruševinama u dnevnoj sobi. Bilo je hladno i noge su mi se smrzavale. Nisam znao gdje mi je telefon, ali sam ga pronašao kada mi se aktivirao alarm. Tada sam navio alarm da zvoni svakih 25 minuta da se ne bih uspavao. Očajnički sam čekao spasioce, a onda su se odjednom začuli glasovi. Bio je to naš mali pas, čuo sam njegov lavež. Do spasioca je došao njegov lavež, a ne moj glas. Mene nisu čuli", rekao je 17-godišnji Korkut za Hurriyet.

"Želudac mi je bio prazan. Jeo sam cvijeće koje je moja majka uzgajala da ga koliko toliko napunim. Bio sam i strašno žedan i nisam mogao progovoriti, ali tada sam, hvala Bogu, ugledao svjetlost iz rupe u daljini i ljude koji me dozivaju", dodao je mladi nogometaš.

Broj poginulih u razornim potresima penje se iz sata u sat, a sada se popeo preko 24.000 ljudi.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

‘Dinamo ima svjetskog talenta, u tim godinama takav nije bio ni Luka. Od ljeta ga vidim u reprezentaciji‘. Tim je riječima Ilija Lončarević komentirao igru veznjaka Modrih na utakmici protiv Istre. Pričali smo i o putu kojim je očigledno da Hajduk mora ići, ali i koje su dvije momčadi pokazale najljepši nogomet u nastavku domaćeg prvenstva. U novoj ‘VAR sobi‘ pogledajte analizu cijelog 21. kola SuperSport HNL:

Linker
13. svibanj 2024 18:44