HRS
SP KADETA U RUKOMETU

PRIMILI TEK ČETIRI POGOTKA ZA ČITAVO POLUVRIJEME I NAPUNILI SE SAMOPOUZDANJEM Hrvati kasno upalili, a onda razbili Saudijce u serijama

Hrvatska kadetska reprezentacija nastavila je niz i pobijedila u trećoj utakmici zaredom na Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji. Ovaj put stradala je Saudijska Arabija rezultatom 36:17 (19:13).
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 10. kolovoz 2019. 11:33

Protiv Saudijaca je izbornik napravio jednu promjenu, onu na golu, jer je umjesto Purića branio Lučin. Zdesna nalijevo ostatak momčadi činili su Mileta, Maraš, Sirotić, Ivanković, Čakarić i pivot Pribetić.

Prvi put na Svjetskom prvenstvu izabranici Siniše Markote na startu su bili u deficitu. Norveškoj i Čileu brzo su pobjegli na osjetnu razliku, a u trećem kolu isto je njima napravila Saudijska Arabija, kojoj je prvi pogodak postigao Juro Čakarić u petoj minuti. Na svu sreću, Saudijci nisu pobjegli na više od tri razlike, a i kada smo ih sveli u igru na postavljenu obranu, nisu više puno toga mogli napraviti.

U devetoj minuti izjednačili smo na 5:5, a nekoliko trenutaka kasnije Pribetić je pogodio za prvo vodstvo na susretu. Od tada se Hrvatska više nije osvrtala i do kraja poluvremena prednost je samo rasla. Kontre Saudijaca sveli smo na kapaljku, oni su u napadu počeli griješiti i Minikauboji su pred kraj poluvremena poveli s do tada najvećih sedam pogodaka razlike. Iz početnih 6-0 prešli smo u obranu 5-1 s Veronom Načinovićem na prednjem vanjskom, koja je vrlo dobro funkcionirala i dala priliku našim krilima Mileti i Čakariću da zabiju nekoliko laganih pogodaka.

Zabijali u serijama

Da je početak prvog poluvremena za hrvatske kadete u Sjevernoj Makedoniji bio anomalija, pokazali su u nastavku utakmice. Zabijali su Markotini puleni u serijama sedam, a onda i šest pogodaka, na što Saudijci nisu imali nikakvog odgovora. Valja istaknuti podatak da su nam u drugom poluvremenu postigli tek četiri zgoditka. Bez obzira na renome protivnika, primiti četiri gola za čitavo poluvrijeme uvijek je podvig vrijedan isticanja i dao je Hrvatskoj dodatan impuls za nastavak natjecanja.

Uoči posljednje dvije utakmice imamo maksimalni učinak. Uz to, Norvešku, s kojom je Španjolska igrala izjednačeno, razbili smo s 10 pogodaka razlike. Upravo će Španjolska u ponedjeljak biti posljednji protivnik Hrvatskoj u skupini, a prije toga ih u nedjelju čeka Slovenija.

Linker
03. svibanj 2024 04:28