Screenshot: YouTube
SUPROTNO SVIM PRETPOSTAVKAMA

PROCURILI MUČNI DETALJI POGIBIJE OMILJENE ZLATNE OLIMPIJKE Odbačena prva teorija o uzroku smrti, rezultati istrage samo su nagovijestili novi misterij

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. rujan 2019. 13:42

Španjolski mediji objavili su danas nove detalje u slučaju smrti Blance Fernandez Ochoe, osvajačice brončane medalje u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama 1992. godine u Albertvilleu.

Beživotno tijelo slavne skijašice pronađeno je u srijedu u planinskom području Collado del Rey sjeverno od Madrida, blizu vrha La Peñota, a španjolski su mediji jučer javljali kako je nesreća, odnosno pad u gorskom području vjerojatni uzrok smrti 56-godišnje Španjolke.

I sestra Blance Fernandz Ochoe izjavila je kako je slavna skijašica znala boraviti sama u gorskim predjelima te da se boji kako je vjerojatno doživjela težu nezgodu.

MADRID, SPAIN - OCTOBER 18:  Blanca Fernandez Ochoa attends the premiere of
Carlos Alvarez/Getty Images

Međutim, nakon obavljene preliminarne istrage, španjolska policija smatra kako uzrok smrti ipak nije nesreća, jer na tijelu nije bilo nikakvih tragova udaraca ili ozljeda koje bi upućivale na to da je smrt nastupila kao posljedica pada, javlja El Mundo.

Pretpostavlja se da je Ochoa umrla prije sedam do deset dana, tijelo je već bilo u stanju raspada kada je slučajno pronađeno dvadesetak metara od planinskog puta, i tek će autopsija utvrditi je li bilo ikakvih unutarnjih ozljeda i koji je pravi uzrok smrti.

Ochoin je nestanak prijavila njezina obitelj, a potraga je u području visokom oko 1900 metara trajala je deset dana. U potrazi su sudjelovali psi tragači, dronovi te brojni policajci i volonteri.

20 Feb 1992:  Blanca Ochoa Fernandez of Spain skis downhill during the women''s slalom during the Olympic Games in Albertville, France. Mandatory Credit: Bob Martin  /Allsport
Bob Martin /Allsport / Getty Images

Ubrzo nakon početka istrage pronađen je ondje njen automobil s osobnim stvarima, no nije bilo znakova nasilja, a tijelo je pronašao jedan pripadnik Civilne garde izvan službe, koji se kao dobrovoljac sa psom priključio potrazi.

Iz krugova bliskih istrazi procurila je i informacija da je Ochoa samovoljno napustila obitelj u jednom od svojih 'planinskih izleta', te da je nakon nakon odlaska u mirovinu i dana slave u domovini, zaslužene kao jedina španjolska skijašica koja je uspjela osvojiti medalju na Olimpijskim igrama, proživljavala teške životne trenutke.

Posljednjih godina živjela je kod svoje braće, a zadnjih devet mjeseci o njoj se brinula sestra Lola.

Linker
01. svibanj 2024 19:20