Max Verstappen i Alexander Albon
 Lisi Niesner / REUTERS
FORMULA 1

PROMJENA ZA UPRAVLJAČEM RED BULLA Gaslyja skupo stajala katastrofalna forma, na njegovo mjesto dolazi Tajlanđanin Alexander Albon

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 13. kolovoz 2019. 13:43

Tajlandski vozač Alexander Albon zamijeniti će Francuza Pierrea Gaslyja u Red Bullu od utrke na Spa-Francorchamspu 1. rujna. Vijest je iznenadila jer su iz Red Bulla do prije nekoliko dana govorili da ne namjeravaju mijenjati Gaslyja i da je njegovo mjesto do kraja sezone sigurno.

Ipak, katastrofalna forma u prvih 11 utrka stajala ga je mjesta u Red Bullu te je ponovno poslan u Toro Rosso gdje je na odličan način odrađivao svoju prvu sezonu. Tijekom aktualne sezone osvojio je tek 63 boda bez mjesta na postolju, a usporedbe radi, njegov momčadski kolega Max Verstappen u istom je periodu osvojio 181 bod uz dvije pobjede.

“Red Bull je u jedinstvenoj situaciji da ima četiri talentirana vozača Formule 1 pod ugovorom. Oni mogu biti rotirani između seniorske momčadi (Red Bull Honda) i Toro Rossa. Momčad će iskoristiti sljedećih devet utrka kako bi ocijenila Albonove sposobnosti u svrhu donošenja odluke o tome tko će 2020. godine voziti uz Maxa”, piše u priopćenju Red Bulla.

Albon je ove sezone osvojio respektabilnih 16 bodova, a njegov momčadski kolega Rus Danil Kvjat upisao je 11 više, ponajviše zahvaljujući trećem mjestu na kišnoj utrci u Hockenheimu.

Kvjat je prije tri godine doživio Gaslyjevu sudbinu kada ga je na pola sezone zamijenio Max Verstappen.

Linker
27. travanj 2024 10:25