KRIVA JE ZASTAVA

PRVI SKANDAL NA OI Nogometašice Sjeverne Koreje odbile izaći na travnjak

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. srpanj 2012. 00:02

Već prvog dana natjecanja na Olimpijskim igrama u Londonu - skandal. Nogometašice Sjeverne Koreje odbile su izaći na travnjak i odigrati utakmicu...

U sklopu skupine G su večernju utakmicu trebale odigrati Sjeverna Koreja i Kolumbija. No, nogometašice Sjeverne Koreje su odbile uopće izaći na travnjak, a razlog koji je ponudio stručni stožer ekipe jest - pogreška na njihovoj zastavi.

Iz organizacijskog odbora Olimpijskih igara nisu javnost obavijestili o kakvom se detalju ili krupnoj grešci radi, no i 30 minuta nakon zakazanog početka utakmice Korejke se nisu pojavljivale na travnjaku. Razlog je bio da se da se prilikom predstavljanja njenih nogometašica na video-zidu pojavila zastava pogrešne Koreje - mrskog južnog neprijatelja.

Utakmica nije mogla početi jer su ogorčene Sjeverne Korejke boravile u svlačionici, no nakon isprike domaćina i obećanja da se takvo što više neće ponavljati utakmica je odigrana, a Sjeverna Koreja je upisala startna tri boda. U toj skupini su Sjedinjene Države pobijedile Francusku 4-2 i to nakon što su Francuskinje vodile 2-0 nakon samo petnaest minuta igre. Dva je pogotka za Amerikanke postigla Alex Morgan.

Dvostruki je strijelac bila i Brazilka Marta u najvećoj pobjedi dana, 5-0 protiv Kameruna.

.

Linker
22. travanj 2024 07:38