ehf
FINANCIJSKI KOLAPS

Raspada se Atletico Madrid: Ivano Balić pred vratima Berlina, Gojun prema Parizu?

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 07. srpanj 2013. 15:35

Čini se da bi totalni financijski kolaps Atletico Madrida i Čehovskih medvjeda posljednjih dana mogao donijeti burne promjene uoči starta nove europske sezone. U subotu, dok je trajalo svadbeno slavlje Manuela Štrleka, na kojem se okupila hrvatska rukometna reprezentacija, većinom, malo je tko mogao biti konkretan u odgovoru na pitanje gdje će sljedeće sezone igrati.

Najzanimljivije pitanje svakako je Ivano Balić, čija želja da ostane u Španjolskoj izgleda nema financijsku konstrukciju, pa će Ivano, kako stvari stoje, i makar je to sve obavijeno velom tajne, karijeru prvi puta otkad igra rukomet nastaviti u Bundesligi.

Novi klub trebao bi mu biti berlinski Füchse, u kojem već igra Denis Špoljarić. Znat će se sljedećih dana ako Balićev menadžer Caballero nađe zajednički jezik s Bobom Hanningom, šefom Berlina.

Balića je tražio Creteil, Meškov je bio vrlo aktivan, oba bogata “Makedonca” rado bi ga vidjela, a katarski emir pogotovo, no, čini se da veze Berlina i Španjolske (Iker Romero) funkcioniraju bolje i da će Ivano dijeliti minute s Poljakom Bartolomeom Jaszkom, što u obimu sezone odgovara i jednom i drugom. A i odlazak u Bundesligu bio bi strašan kompliment za “tvrdoglavog”.

Jakov Gojun isto ima odriješene ruke i makar je trebao ostati u Madridu još godinu dana, čini se da se ubrzano približava Parizu, kao što je najavljeno, i da će dogodine hrvatska obrana Kopljar - Gojun - Vori biti na okupu.

Raspad Atletica mogao bi pogurati još neke stvari, recimo, Joan Canellas postao je preskup za još jednu sezonu, pa bi slobodan po hitnom postupku mogao završiti u Hamburgu, što bi moglo pogurati Kiel da godinu prije roka iz Hamburga povuče Domagoja Duvnjaka. Sve će se vidjeti sljedećih dana, a taj detalj s Duvnjakom nije bez vraga, tim prije što je Marcin Lijewski odlučio otići u poljsku Wislu, a ne u Kiel umjesto odbjeglog Christiana Zeitza, koji je otišao u Veszprem.

Ima još igrača koji su zanimljivi i gotovo slobodnih ruku, a među njima strše još dvojica, u prvom redu Julen Aguinagalde, za kojeg ponudu imaju svi financijski ozbiljni klubovi, a koji je već prije spominjan kao pojačanje Hamburga. rado bi ga vidjeli i u Kielcu... No, ako pogledate Berlin, pivot sa srednjakom kao Balić legao bi mu savršeno, samo je pitanje probija li to mogućnosti Boba Hanninga, koji je nedavno odbio katarske dolare. I moglo bi se dogoditi da imamo u kolovozu okršaj za LP između Lackovića i Duvnjaka s jedne te Balića i Špoljarića s druge strane.

U Čehovu su dva iznimno zanimljiva igrača, ljevak Sergej Šelemenko bi, kako stvari stoje, trebao u Dinamo iz Minska, a dešnjak šuter, odlični Sergej Harbok na vratima je Červarova Metalurga. To bi bilo strašno pojačanje za makedonski sastav.

Linker
20. svibanj 2024 22:26