Drago Sopta / CROPIX
NIŠTA OD PENZIJE

Ratko Rudić izbornik Brazila: 'Jasno je da ovdje nitko ne sanja medalju u Riju...'

Završili smo razgovore i da, pristao sam. Potpisat ću tijekom četvrtka u prostorijama Brazilskog olimpijskog odbora - javio nam je Rudić kasno sinoć
Piše: Dean BauerObjavljeno: 13. studeni 2013. 11:34

Nakon reprezentacija nekdašnje SFRJ, pa redom Italije, SAD i domovine mu Hrvatske, najtrofejniji vaterpolski trener na planetu, ali i drugi po trofejima izbornik u svim sportovima, Ratko Rudić vodit će sljedeće tri godine Brazil!

Sve je bilo poprilično izvjesno već i u trenutku kada se RR otisnuo početkom ovog tjedna u Južnu Ameriku. Nitko ne ide ondje iz Europe ne bi li tek pregovarao.

- Završili smo razgovore i da, pristao sam. Potpisat ću tijekom četvrtka u prostorijama Brazilskog olimpijskog odbora - javio nam je kasno sinoć, malo prije ponoći, iz Rio de Janeira Ratko Rudić. Novi brazilski izbornik.

- Naravno, ostajem do OI i zaključno jasno s njima, u Riju 2016.

Novac je jasno poslovna tajna, ali nije tajna kako brazilski sport ne oskudijeva u novcu, poglavito ne u predolimpijsko doba, uoči Igara kojima su oni sami domaćini k tomu. Navest ćemo samo jedan podatak koji govori dovoljno. Proračun Brazilskog vaterpolskog saveza iznosi 18 milijuna dolara! Takav proračun teško da ima ijedan, daleko poznatiji i jači vaterpolski savez u Europi.

Rudića će inače biti već drugi Hrvat na klupi brazlske vrste. Još do ne tako davno na klupi je bio Splićanin Goran Sablić Pele. Vodio je Brazilce na SP u Šangaju 2011. Sada bi pak, za OI 2016. Brazil trenao zaigrati u sastavu s našim Vrlićem, pa Perroneom, Azevedom.

- Ne, ne, pričekajmo malo. Nije to baš tako. Nemam još ništa riješeno po tom pitanju, to je sada i na meni i na Savezu jasno za riješavati. Velik posao je pred nama, a sve ostalo su ipak samo nagađanja.

Za razliku od trenutka kada je zasjedao na čelo Italije, SAD i Hrvatske, u Brazilu od Rudića jasno nitko neće očekivati medalju na Igrama.

- Cilj je Brazila pokazati se u najboljem mogućem svjetlu na tim Igrama, i to u svim sportovima, pa tako i u vaterpolu. U redu, jasno da nitko ne sanja baš medalju - sinoć će Rudić iz proljetnog Rija, s obala Copacabane.

Zlatni brk ponovo je u akciji. Opet na klupi, u svom ipak najboljem, rekli bi i 'prirodnom' elementu. Spremite se za tri godine na vaterpolsku rumbu u bazenu!

Linker
18. svibanj 2024 07:04