Geoff Burke-USA TODAY Sports
NHL LIGA

Rekord Aleksa Ovečkina

Piše: HinaObjavljeno: 08. veljača 2016. 13:21

Na programu NHL lige sinoć su bile tri utakmice, a u sve tri su slavile domaće momčadi. NY Islandersi su pobijedili Edmonton 8-1, Washington je bio bolji od Philadelphije 3-2, dok je Montreal porazio Carolinu 2-1 nakon kaznenih udaraca.

Vodeća momčad lige Washington je slavila protiv Philadelphije 3-2 upisavši i treću uzastopnu pobjedu. Utakmicu je obilježio sjajni Aleks Ovečkin koji se upisao u povijesti NHL lige kao tek treći igrač koji je najmanje jedanaest uzastopnih sezona zabio 30 i više golova. To je uspjelo jedino Wayneu Gretzkyju (13 sezona) i Mikeu Gartneru (15 sezona). Golove za Washingtin zabili su i Dmitri Orlov i Matt Niskanen, dok su strijelci za goste bili Michael Del Zotto i Nick Schultz.

"Radim ono što moram. Nije to bio neki lijepi gol, no to sada i nije važno," kazao je Ovečkin, dok je trener Barry Trotz dodao: "Ovečkinov uspjeh nije iznenađenje. Siguran sam kako će to učiniti i iduće sezone. On je već godinama konstanta ove lige."

Islandersi su se lako obračunali s Edmontonom i već nakon prve trećine imali su tri gola prednosti. Na otvaranju druge trećine zabili su još dva za vodstvo 5-0, a na koncu te dionice bilo je 7-1. Sjajnu predstavu pružio je Kyle Okposo postigavši tri gola, a među strijelce upisali su se i Johnny Boychuk, John Tavares, Nikolay Kulemin, Josh Bailey i Cal Clutterbuck. Posljednji put osam ili više golova zabili su prije pet godina u susretu protiv Pittsburgha (9-3). Odlilčan je bio i vratar Thomas Greiss sa 30 obrana. Za goste je pogodak postigao Connor McDavid.

Najnapetiju utakmicu gledatelji su vidjeli u Montrealu gdje su domaći Canadiensi nakon kaznenih udaraca porazili Carolinu 2-1. Gosti su poveli u prvoj trećini golom Jeffa Skinnera, a u drugoj dionici je izjednačio Max Pacioretty. Pobjednik je razriješen u petoj seriji kaznenih udarac kada je Sven Andrighetto svladao Cama Warda. Sjajnu predstavu pružio je domaći vratar Ben Scrivens sakupivši 34 obrane, a obranio je i svih pet kaznenih udaraca.

"Lijepo je izboriti pobjedu na ovakav način. Nije bilo lako, međutim trebali su nam bodovi," kazao je Scrivens.

Linker
30. rujan 2024 07:22