Igor Soban / CROPIX
LIGA PRVAKA

Rekordan poraz Zagreba u Celju, plasman u drugi krug vrlo neizvjestan

Šanse još, naravno, postoje jer Zaporožje, iako ima tri boda više od CO Zagreba, u posljednje tri utakmice ima vrlo težak raspored.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 30. studeni 2013. 23:25

Rukometaši CO Zagreba ostali su na učinku od samo dvije pobjede nakon gostovanja u Celju u utakmici 7. kola A skupine Lige prvaka. Stari rivali pobijedili su ih rezultatom 26-20, najvećom razlikom u povijesti međusobnih utakmica u Ligi prvaka. Igrači Borisa Dvoršeka opet nisu bili na nivou, držali su se u dobrom dijelu utakmice, no onda se opet 'ukazala' stara boljka u vidu serijskih nepotrebnih pogrešaka, koja se više ne može objašnjavati samo neiskustvom momčadi. Samo dvije pobjede i pet poraza, to je dosadašnji doseg hrvatskog prvaka te s pravom mogu početi brinuti hoće li do kraja nekako ipak izboriti četvrtu poziciju, koja donosi nastavak natjecanja.

Šanse još, naravno, postoje jer Zaporožje, iako ima tri boda više od CO Zagreba, u posljednje tri utakmice ima vrlo težak raspored. Liga prvaka nastavlja se tek u veljači, nakon Eura u Danskoj, a Zagrepčani u prvoj sljedećoj utakmici dočekuju upravo Zaporožje. Uz tu i još jednu očekivanu domaću pobjedu protiv slabog Sankt Peterburga, trebat će malu pomoć upravo od Celjana i njihovu pobjedu protiv Zaporožja. U tom bi slučaju ipak prošli u nokaut fazu natjecanja.

U redovima zagrebačke momčadi najefikasniji je bio kapetan Zlatko Horvat sa pet pogodaka, po tri su dodali još Marić i Šandrk. U svakom slučaju, bila je to još jedna blijeda predstava hrvatskog predstavnika. Za nadati se je da će uskoro popraviti formu jer su mnogi od njih legitimni kandidati za put na Euro u Danskoj.

U skupini A vodi Veszprem s 14 bodova, Rhein-Neckar Löwen ima 11, Motor Zaporožje 7, Celje Pivovarna Laško šest, a Zagreb CO je tek na petom mjestu s četiri boda.

Linker
05. svibanj 2024 23:06