Maja Zlatevska / CROPIX
RUKOMET

Remi Zagreba u Skoplju

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. prosinac 2013. 21:59

Zagrebaši završavaju polusezonu u SEHA GSS ligi na prvom mjestu. Osvojili su veliki bod u Skoplju kojem se nakon -5 u Zagrebu prije nekoliko dana malo tko nadao, čini se najmanje sam Metalurg koji je gubitkom ovog boda opasno ugrozio svoje sudjelovanje u završnici lige. Konačno veliki bod, konačno malo sreće i puno dobrih stvari - odjednom. Trebalo im je ta nakon burne polusezone koju će sigurno pamtiti. Jer, taj bod u Skoplju gotovo je sigurno vrijedan plasmana na F4, što je cilj kada je liga u pitanju.

Domaćin je krenuo puno mekanije nego se očekivalo i Zagreb je to odlično iskoristio, posebno u drugom dijelu prvog poluvremena kada je -4 uspio preokrenuti na +2 u samo dva desetak minuta. Metalurg je za razliku od zagrebaške utakmice bio bez Mijatovića kojeg je uz Stanića na golu zamijenio Mitrevski. Kod Zagreba Šušnja u sastavu umjesto Marića. Bio je Zagreb dosljedan izvedbi 6-0 iz prvog susreta koju je na startu razbijao brzi tandem Naumče Mojsosvki i Atman. Zagreb je brzo pao na -4 (8:4), bilo je posebno dekoncentracije kod Horvata koji je fulao dva zicera, pa ga je brzo zamijenio Matulić. Počeo je Čorić na crti, bilo je blokova, dobar je bio Stepančić, iz polukontre je zabijao Šandrk, koristivši činjenicu da je Červar mijenjao dva igrača obrana - napad i to je bilo pozitivno u koncentraciji zagrebaša na utakmicu. Ali na postavljenu obranu Metalurga trebalo je brzine. Stepančić je pratio, no dobio je u jednom produženom šutu Atmana u zube, izašao krvav izvan terena, pa je ušao Šebetić, a s njim i Obranovićem Zagreb se prilično ubrzao i napadački i obrambeno, što se kasnije pokazalo kao ključ za veliki bod. Metalurgu se baš i nije dalo trčati, nemaju običaj primati 15 golova po poluvremenu, nemaju običaj igrati poluvrijeme bez isključenja... No, bilo je za očekivati drugačije u nastavku.

Metalurg je krenuo žešće, već nakon pet minuta Mirkulovski je dobio dvije minute i to je Zagrebu poslužilo da se od egala (16:16) ponovo digne do prednosti (16:18). Sjajno je igrao Luka Šebetić, na golu je Stevanović bio sve bolji i Metalurg je polako dolazio u sve veće probleme. Panika, Staniću nije išlo, morao je Mitrevski, Vugrinec samo 2 gola iz igre, a u Zagrebu 9 komada... Falio je.

Kod 21:21 Georgijevski je fulao kontru i tu se Metalurg propustio odvojiti, ali je nekoliko minuta kasnije stigao do 23:22. Nekoliko greška, nekoliko izgubljenih lopti skupo je plaćeno, nije bilo širine u napadu, guralo se u sredinu i previše, jedan na jedan, baš kao i često ove sezone. No, Šebetić ipak ovaj puta nije dao mira Metalurgu koji je od 24:26 napravio 27:26 i imao meč lopte nakon što je Josip Valčić fulao zicer, a Tonči zbog prekršaja ne Vugrinecu zaradio 2 minute kazne. Domaćini su izgubili loptu kod 27:26, Obranović je zabio polukontru, a zadnjih deset sekundi Metalurg je napravio cepelin koji je Atman završio udarcem u vratnicu. Očito je sretna zagrebašima dvorana Boris Trajkovski. Lino červar nije se pojavio na presici, a Boris Dvoršek kaže:

- Pokazali smo karakter, pokazali smo da imamo glavu i rep. Borili smo se zato smo i nagrađeni, makar su oni imali šansu za pobjedu. Oni ni u zagrebu nisu bili bolji, tek ej iskustvo presudilo,. Generalno sam zadovoljan. Kod 8:4 se nismo predali, to nam puno znači...

Linker
10. svibanj 2024 19:40