StoryEditor
 Foto: Ante Cizmic / CROPIX
VELIKO PRESLAGIVANJE

REVOLUCIJA U HR RUKOMETU Červar dobiva novu, iznimno moćnu ulogu i nasljeđuje čovjeka koji je jedini sudjelovao u osvajanju svih hrvatskih medalja!

Autor: Dražen PinevićObjavljeno: 29. siječanj 2020. 09:01

Zoran Gobac više nije koordinator HRS-a za muški rukomet. Nakon osvojenog srebra odlučio se povući s funkcije koju je obavljao od samih početaka hrvatske reprezentacije. Uz njega su vezani svi uspjesi hrvatskog rukometa, on je sudjelovao u svim našim medaljama od početaka do danas - jedini. Odluku će potvrditi UO HRS-a koji će se sastati za nekoliko dana kada se dojmovi iz Stockholma slegnu.

Već u nekoliko navrata postojala je ta ideja, ali je stalno odgađana, a medalja je očito trenutak za takvo što. Htjeli smo potvrdu iz prve ruke, no Gobac za medije govori samo jednom godišnje, i to na presicama i misli da je i to previše.

Koordinaciju za muški rukomet preuzima sadašnji izbornik Lino Červar koji će ubuduće imenovati izbornike i koordinirati radom selekcije. Lino će u Tokiju, nitko ne sumnja, napraviti svoj posljednji izbornički posao, a nakon toga se posvetiti isključivo spomenutom. Dotad će koordinaciju voditi sa svojim dosadašnjim asistentima. Zoran Gobac, naravno, ne odlazi iz rukometa, ostat će na mjestu dopredsjednika HRS-a, a to je funkcija nadređena svima spomenutima.

Zagreb, 080619.
Hotel Panorama.
Okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije uoci dva preostala susreta kvalifikacija za EURO 2020. godine protiv Svicarske i Belgije.
Na fotografiji: Lino Cervar, Zoran Gobac.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Lino Červar i Zoran Gobac
 

Treba znati i da ulazimo u godine priprema za SP 2025., da je HRS u mnogim akcijama i suradnjama i tu će biti dosta posla, a Gobac se očito malo umorio i odlučio obući odijelo.

Kako će to izgledati bez njega, tek treba vidjeti. Ono što je evidentno, jest da je bio čvrsta ruka i da je to bio jedan od ključnih momenata stvaranja jake hrvatske reprezentacije.

Treba naći šutera

Lino Červar će nakon Tokija imenovati svog nasljednika na klupi i malo tko može pretpostaviti tko će našem najtrofejnijem treneru biti odgovoran za rezultat. No, Lino sigurno ima ideju, ima plan i koga god izabrao, nakon svega što je učinio imat će apsolutno povjerenje.

Sada nas čekaju olimpijske kvalifikacije u kojima smo, bez obzira na neviđeni Portugal i jak Tunis, veliki favoriti uz Francuze. A mislimo da nema razloga ni da se njih bojimo, iako se igra u Francuskoj. Samo je bitno da budemo zdravi, a sve ostalo će ići puno lakše. Vidjeli smo što znači biti zdrav osam utakmica, a ovdje će biti samo tri ili dvije ako do treće sve riješimo. Moramo do Tokija naći šutera s lijeve strane, moramo pojačati desnu stranu i onda, bude li zdravlja, može biti svega.

Gobac se pomaknuo za jedan red tribine, čeka za šest mjeseci i Linu blizu sebe, a mi ćemo nakon Tokija dobiti novu Hrvatsku koja ide mirno u Egipat 2021. te Mađarsku i Slovačku 2022. To je velika stvar, najveća koju smo dobili u Stockholmu prošli vikend.

Linker
17. lipanj 2020 02:57