SN
DOBRO WORLD CUP OSIJEK

ROBERT SELIGMAN NAJAVIO SLAVLJE U OSIJEKU 'To mi je velika želja! Neka moj 11. nastup u Gradskom vrtu bude i najuspješniji'

Piše: HinaObjavljeno: 20. svibanj 2019. 16:27

Ovogodišnji DOBRO World Cup Osijek 2019. je 11. međunarodno gimnastičko natjecanje u Osijeku po redu, a ujedno će biti i 11. nastup pred svojim sugrađanima Roberta Seligmana.

Ostao je tako Osječanin jedini od svih hrvatskih gimnastičara koji je u Gradskom vrtu nastupao od početka i nije propustio niti jedno natjecanje. Ove godine i službeni je promotor DOBRO World Cupa.

“Moja želja je kada sam kretao u sve ovo je biti dugovječan. Trajati što dulje. Zato se nadam kako će ovo 11. izdanje biti i najuspješnije," kazao je Seligman koji je do sada osvojio četiri druga i jedno treće mjesto.

Je li ove godine cilj prvo slavlje u Gradskom vrtu?

"Apsolutno se spremam ove godine za prvo slavlje u Osijeku. To mi je velika želja, a nastupati pred domaćom publikom nije uopće lagano. Kada nastupam u Osijeku doista osjećam najveći stres i napetost. Samo za primjer, prošle godine je bilo prilično stresno. Uvijek želiš najbolje, ali eto u finalu sam pao," dodao je 33-godišnji Osječanin.

Seligman je ove godine i promotora natjecanja.

"Ove godine sam službeni promotor na što sam ponosan i s čime sam počašćen, ali zapravo ja sam promotor ovoga natjecanja od samoga početka. Ovdje nisam samo natjecatelj nego i domaćin. Želim svima ugoditi, pokazati se kao pravi domaćin, da nikome ništa ne nedostaje. Možda to meni kao sportašu predstavlja opterećenje, ali doista se ne žalim. Smatram kako tako jednostavno mora biti”.

Zajedno sa Seligmanom, na svih deset prethodnih izdanja bio je i Slovenac Sašo Bertoncelj. Čini se kako će dvojica srebrnih iz Glasgowa uz dakako našeg srebrnog olimpijca iz Pekinga Filipa Udea biti i glavni kandidati za trijumf u Osijeku na konju s hvataljkama.

“Natjecanje i konkurencija na konju s hvataljkama svake je godine odlična. Kažu mi kolege da posebno vole nastupati u Osijeku. Ovdje osjećaju poseban fluid, emocije. Znali su mi reći dođu u Osijek izvan forme ili u nekoj poluformi i ova atmosfera u dvorani izvuće iz njih maksimum”.

Linker
24. travanj 2024 19:01