Vito Glivetić

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
SP U19 RUKOMETAŠA

Alžirci su bili lagano predjelo za raspoloženu Hrvatsku. Demonstrirana dominacija i sigurnost

Utakmicama 1. kola u svih osam skupina počelo prvenstvo koje se igra u četiri hrvatska grada
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 02. kolovoz 2023. 22:23

HRVATSKA - ALŽIR 42:19 (19:6)

VARAŽDIN Arena Varaždin. Suci: Alexei i Igor Covalciuc (Moldavija).

HRVATSKA: Herceg (6), Prpić (7); Glivetić 6 (2), Bajan 6 (1), Ivanišević 7, Molc 3, Čaprić 1, Zovak 3, Borovec 1, Bartolić 1, Jurić 2, Krupić, Tkalec 7, Krstić 3, Malinarich, Petrović 2. IZBORNIK: Krešo Ivanković.

ALŽIR: Sid Ali (2), Salim, Ahmed Rayane (2); Youcef 5, Mohamed Ali 3, Abederaouf, Mohamed Cherif, Ahmed Anisse, Wail, Islam, Abdelouahab 1, Taissir Ahmed 1, Salah Eddine 2, Aimene, Marouane 2, Salim, Zakaria 5. IZBORNIK: Belghit Mohammed.

SEDMERCI: Hrvatska 4 (3), Alžir 1 (1).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 min. (Čaprić, Bartolić, Jurić), Alžir 8 min. (Youcef, Abederaouf, Ahmed Anisse, Zakaria).

IGRAČ UTAKMICE: Vito Glivetić.


Utakmicama prvog kola u svih osam skupina u srijedu je počelo Svjetsko prvenstvo rukometaša do 19 godina koje se igra u četiri hrvatska grada - Varaždinu, Koprivnici, Opatiji i Rijeci. Hrvatska je "svoje" prvenstvo otvorila uvjerljivom pobjedom protiv Alžira, koji je objektivno skromne kvalitete, ali dominacija i sigurnost koju su naši mladi igrači demonstrirali je točno ono kako momčad koja cilja na dobar rezultat treba rješavati ovakve utakmice.

Krenuli su izabranici Kreše Ivankovića s 4:0, u 12. minuti nakon dva gola iz kontre Maksimilijana Molca bilo je 11:1 i sve do kraja utakmice nastavila se ista razina dominacije, a izbornik je podijelio minutažu na svih 16 igrača. Marko Tkalec s učinkom 7/7 i Tonći Ivanišević s istim brojem golova uz samo jedan promašaj bili su naši najbolji strijelci, a mrežu alžirskih golmana zatreslo je 12 naših igrača.

- Osjećaj je odličan i sad želimo samo jako nastaviti dalje. Najbitnije je da imamo široku klupu i da nije bitno tko uđe jer kvaliteta igre ostaje ista - rekao je Tonći Ivanišević, a Vito Glivetić koji je proglašen najboljim igračem utakmice je dodao:

- Držali smo se dogovora od početka, obrana je bila čvrsta, u napadu smo igrali jednostavno kako i treba, a fokus je bio na razini. Probili smo led i nadam se da sad možemo samo bolje od ovoga.

image

Marko Bajan

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

U drugom susretu naše skupine Portugal je jednakom lakoćom sredio Ruandu, a koliko je "opasan" afrički debitant s kojim ćemo igrati u petak pokazuje pobjeda Portugalaca od 26 golova razlike (50:24). Pritom su već u prvom poluvremenu imali +21, a Ruanda je zabila samo 5 golova i izgubila 15 lopti u prvih 30 minuta (26:5). Lijevo krilo Portugala Nuno Oliveira (8/8) i pivot José Ferreira (9/9) zaključili su susret bez promašaja, dok je najbolji strijelac Ruande Samuel Mbesutunguwe za 8 golova potrošio 15 lopti.

Danas je u našoj skupini slobodni dan, u petak Hrvatska igra protiv Ruande (19.30), a u subotu (19.30) protiv Portugala za prvo mjesto u skupini i dva boda za drugi krug SP-a.

Linker
08. svibanj 2024 13:25