Cropix
MALI U PORAZU

APSURDNE OPTUŽBE Norvežani ogorčeni zbog Hrvata i Makedonaca: 'Nije prvi put da pričaju na jeziku koji ne razumijemo'

Dok Hrvatska slavi povratak rukometa na veliku europsku scenu, u norveškom je taboru zavladalo veliko razočaranje zbog nedjeljnog poraza protiv Hrvatske.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 01. veljača 2016. 11:59

Norveškim rukometašima dogodila se noćna mora svakog sportaša - na Europskom prvenstvu u Poljskoj izgubili su najvažniju utakmicu, meč protiv Hrvatske za broncu i vraćaju se u domovinu s 'drvenom medaljom'.

Iako su odigrali najbolji turnir u svojoj rukometnoj povijesti i prvi puta ušli u polufinale EP-a, Norvežani preko hrabre Hrvatske nisu mogli do medalje. Međutim, niti uvjerljivih 31:24 nije naše protivnike uvjerilo da su Hrvati bolji.

U norveškom taboru je nakon utakmice zavladalo veliko razočaranje i bijes, koji su iskalili na makedonskim sucima.

Vratar Ole Erevik je makedonski sudački par Načevskog i Nikolova nazvao klaunovima, a njihovo ponašanje bezobraznim jer su se tijekom utakmice prema našim rukometašima navodno ponašali 'previše prijateljski', oslovljavajući ih nadimcima.

'Ovo nije prvi put da suci sa našim suparnicima komuniciraju istim jezikom koji mi ne razumijemo i jasno je da nam to ovoga puta nije išlo na ruku. To je sranje, ali mi tu sada ne možemo ništa", bijesnio je nakon utakmice Espen Lie Hansen i uz suce spomenuo i Zlatka Horvata koji je u drugom poluvremenu po njegovom mišljenju odglumio prekršaj i iznudio isključenje.

"Bilo je neugodno gledati ga kako se bacio i to sam mu rekao nakon utakmice".

Puno realniji bio je nakon uvjerljivog poraza ponajbolji norveški igrač, desno krilo Kristian Bjornsen koji je ovoga puta zakazao u utakmici protiv Hrvatske.

"Hrvati su zasluženo pobijedili. Mi smo previše griješili i stalno smo bili u zaostatku, jednostavno odigrali smo lošije nego u prvoj utakmici protiv Hrvatske", objasnio je Bjornsen uzroke poraze.

Linker
19. svibanj 2024 14:04