Foto: Ante Cizmic / CROPIX
PRVO RUKOMETNO PRVENSTVO DALMACIJE

BALIĆ I METLIČIĆ POKREĆU RUKOMETNU LIGU Projekt dvojice proslavljenih rukometaša: 'Najvažnije je da se djeca aktiviraju i počnu baviti sportom'

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 09. ožujak 2018. 18:43

Petar Metličić i Ivano Balić, dva istinska rukometna asa, vlasnici rukometne akademije u Splitu, pokrenuli su pod pokroviteljstvom Erste banke prvo rukometno prvenstvo Dalmacije za djecu od osam do dvanaest godina.

Prvenstvo će se odigrati turnirskim sustavom, najprije u Šibeniku, Zadru, Dubrovniku i Splitu, gdje će biti i završni turnir.

To je natjecanje u mini-rukometu, koje starta 18. ožujka u Šibeniku, sa završnim turnirom u Splitu pri kraju školske godine.

Split, 090318. 
U hotelu Park odrzana je konferencija za medije. 
Konferenciju su odrzali Petar Metlicic i Ivano Balic povodom osnivanja ERSTE Rukometne Lige Dalmacije u mini rukometu koja ce se igrati od Zadra do Dubrovnika.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

- Ovo je 11. godina djelovanja naše Akademije i ovo je sada korak više. Naš se klub natječe u svim kategorijama te u Drugoj HRL Jug. Frapantan je podatak da se samo 30 posto djece bavi sportom, a ovo je jedan od putova da to promijenimo - rekao je Petar Metličić, jedan od idejnih začetnika natjecanja.

- Najvažnije je da se djeca aktiviraju i počnu baviti sportom. Uvjeren sam da će im biti zanimljivo, da će se družiti i igrati - rekao je Balić.

Linker
10. svibanj 2024 12:52