Cropix
DOSTA MU JE SVAĐA

Balić ne želi klupu Hrvatske: 'Najbolje da sjedim što dalje, u zadnjem redu tribina!'

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena, Ivano Balić, u petak se u velikom stilu oprostio od veličanstvene karijere, a u ovih nekoliko dana morao je dati valjda više intervjua nego u posljednjih 15-ak godina.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 09. lipanj 2015. 14:23

Ivano se oprostio u petak zadnjom utakmicom u svom Wetzlaru, zabio je sedam golova, upisao četiri asistencije te na velikom oproštaju kao igrač utakmice primio čestitke od svog rukometnog idola, Francuza Jacksona Richardsona.

"Nagovarali su me da ostanem još malo, ali stvarno ne mogu više. Odluku sam donio kada su leđa boljela više nego danas, čak sam zbog bolova mogao propustiti i ovu zadnju utakmicu", otkrio je Ivano u razgovoru za HTV i prijsetio se svojih najvećih pobjeda i poraza.

"Najteži poraz mi je onaj u Pekingu od Francuza. Oni su bili bolji, ali mi smo imali priliku uzeti još jedno olimpijsko zlato i nikad neću preboljeti što nismo. Najveći uspjesi su Atena i Portugal, oba jednako vrijedna", prisjetio se 36-godišnji rukometni Mozart olimpijskog i svjetskog zlata.

Balić je već prije oproštaja postao koordinator muških rukometnih selekcija Hrvatske, ali neće sjediti na klupi do izbornika kako bi izbjegao kaotične situacije i svađe iz nekih starih vremena.

"Zašto ne? Jer bi tako moja karijera koordinatora brzo završila. Najbolje je za sve da sjedim što dalje, u zadnjem redu tribina, tako smo svi najsigurniji", zaključio je u svom stilu Ivano.

Linker
24. rujan 2024 07:20