C PLAN JE OSTVAREN

Balić odbio Golužinu čestitku, izbornik ustvrdio: 'Da smo barem ovako ranije igrali...'

'Na kraju se broji samo pobjeda. Ne treba se vraćati na ono što je bilo, najbitnije je da smo na kraju ipak ostvarili onaj drugi cilj a to su kvalifikacije za OI u Londonu'
Piše: ArhivaObjavljeno: 25. siječanj 2011. 22:00

Golužini su igrači loše krenuli u utakmicu, Szmal je mnogo toga branio, Alilović opet ništa i zamijenio ga je pri tri pogotka zaostatka (3-6) već u 12. minuti Pešić. Samo minutu nakon toga Goluža je zvao time-out i to jasno govori kakva je igra bila. Iako su u prvom dijelu naši šest puta bili s igračem manje, a Poljaci jednom, suparnik nije pobjegao. Dapače, u završnici prvog dijela Poljaci su, zahvaljući sucima i čudnim isključenjima naših u završnici, lovili našu prednost, ulovili je, ali su naši u posljednjoj minuti opet otišlu u plus na 13-11.

Početak drugog dijela donio je napokon pravu igru, odličnu obranu, Pešića koji je probranio, a napad nije bio aljkav kao u nekim prijašnjim utakmicama. Poljski je otpor brzo slomljen, protunapadi su bili učinkoviti, posebno Štrlekovi, brzih pet razlike pozivalo je na mirnu završnicu.

- Ovu pobjedu je bilo jako teško ostvariti. Protivnik je bio izvrstan, a mi smo pomalo nervozno ušli u utakmicu, 'prodali' smo nekoliko kontri ali na kraju se broji samo pobjeda. Nekako sam mišljenja da smo u nekim proteklim utakmicama imali današnju obranu mislim da bi se borili za medalju. Ne treba se vraćati na ono što je bilo, najbitnije je da smo na kraju ipak ostvarili onaj drugi cilj a to su kvalifikacije za OI u Londonu 2012. - kazao je izbornik Goluža.

- Kad su mi u svlačionici rekli da smo u prvom dijelu imali 14 isključenja nisam mogao vjerovati, ali to što smo i uz sve to vodili sa 2 pogodka na poluvremenu dovoljno govori o našoj želji i borbi. Mislim da smo mi nekako imali veću želju otići na te Olimpijske igre od Poljaka. Pokazali smo svima da nas ništa ne može navući na zlo i da smko uvijek spremni dići se iz ponora. Kad su vratari u pitanju, mislim da su nam i oni danas dali dodatnu snagu i onda smo i mi puno bolje funkcionirali - kazao je Vedran Zrnić.

Ivano Balić odgurnuo Golužu

Na kraju utakmice cijela momčad ušla je u teren proslaviti pobjedu, a među njima i izbornik Slavko Goluža koji je krenuo prema Ivanu Baliću, ali ovaj nije bio raspoložen. Izvukao se iz njegova zagrljaja uz riječi: 'Pusti me, pusti me' i otišao u drugom smjeru.

Linker
18. svibanj 2024 06:44