Luka Gerlanc/Cropix
ZAMRZNUTI NA MINUS 17

BARCELONA SE POIGRAVALA S PRVAKOM HRVATSKE U ZADRU Težak posao je pred Vujovićem, momčad izgleda zapušteno, kao da se dva mjeseca ništa nije radilo...

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. rujan 2019. 00:12

Zagreb je 'u banani', popriličnoj. Djeluje zapušteno kao dva mjeseca nije radio baš ništa i pred Veselinom Vujovićem je težak posao da realni dio Lige prvaka s momčadi dočeka spreman. To što uskoro dolaze Flensburg ili Szeged ne treba gledati kao šansu, jer to u ovom stanju realno nije šansa.

Nije slutilo na dobro već nakon starta u sezonu. Da stvar bude gora Zagreb je ostao bez pola obrane, Ašanina, Bećirija i Mandića, a došla je Barcelona koja ne zna stati. To što im se Luka Cindrić razbolio u zadnji tren i nije baš veliki problem, jer oni mogu staviti Palmarssona, a da Raul ni ne ustaje s klupe. To su neke druge razine.

Pokušao je Vujović na startu agresivnom obranom zasmetati Barceloni. Ravnić naprijed, Hrstnik u prvih sedam obrambeno, napadački na toj strani Horvat. No, nisu uspjeli zasmetati, jer Barcelona je prebrza za takve stvari. Ta lopta ide sjajno, svi natrčavaju na nju i ne ostavljaju puno šanse protivniku. Jedino ako vratar napravi neko čudo, a Ristanović nije bio spreman za čuda. Samo korektno s Barcom nije dosta.

I nije samo obrana bila problem, napad je bio još i veći, jer armirani beton sredine Barcine obrane bio je nedodirljiv za Zagrebove 'muhice'. Lagano su ih skidali, zatvorili su Šipića i sve je izgledalo bez nade. Na početku je s dva sedmerca Zagreb poveo, no već treći je Horvat zapucao i počelo se polako Barci otvarati. Da stvar bude gora, i ono malo zicera koje su uspjeli izboriti prolazom nisu uspjeli iskoristiti zagrebaši. Perez de Vargas je bio plus njihovim mukama.

Trebalo je Zagrebu skoro 13 minuta za gol iz igre i to već samo po sebi puno govori. U 23. minuti Barcelona je došla do 16:6 i iskreno rečeno to je već ružno izgledalo. Probao je Vujović izmjenama, no nije stvar u izmjenama. Tu su problemi puno drugačiji i momčad će se morati potpuno resetirati i krenuti od nule. Pitanje je mogu li uopće svi igrati u dresu Zagreba Ligu prvaka.

Zagreb je iz prve ruke saznao kako je Celje naguralo prošli tjedan na -24 i drugo poluvrijeme bila je samo očajnička borba da se to ne ponovi. Treba pohvaliti igru Barcelone, brzu izmjenu lopte, laganu realizaciju kojom su dominirali Arino i Tomas, jasno krila u takvoj situaciji, ali je vrlo dobar bio i šuterski dvojac Andersson – Mem.

Drugi dio počeo je još teže, jer Barcelona i Xavi Pasqual nisu prepoznali razliku u kvaliteti i nastavili su gaziti Zagreb u prvom redu snažnom obranom. Napad je završavao brzo, bez puno kompliciranja samo brzom loptom, jer Zagreb se fizički nije bio u stanju nositi s moćnijim od sebe u fizičkom smislu.

Gonzalo Perez de Vargas drugi je dio otvorio serijom obrana. Barcelona je ustvari trenirala, Pasqual je imao imao priliku rotirati baš kako želi i kako bi htio da to izgleda uvijek, ali neće baš uvijek u Ligi prvaka imati takvu priliku, vjerojatno ni u uzvratu protiv Celja i Zagreba koji će narasti, jer od poda dalje ne mogu.

Malo se smirila i Barcelona, pa je Zagreb došao do daha u finišu. Pasqual je na teren poslao nekoliko mladića koji igraju samo španjolsku ligu i to je bila ravnopravnija utakmica. Zagreb je održao tradiciju primljenih golova ove sezone, ali rekorde nije porušio, jer prije nekoliko godina baš s Vujovićem izgubio je od Barce 22 razlike, a Celje je to prebacilo prošli tjedan do -24. Na sreću ovaj puta završilo je 'samo' -17, čak s manje primljenih golova od PSG-a. Nije optimistično, ali je nažalost tako je i dobra je bila pjesma Bijelih lavova na kraju 'Bilo bi mi lako da te volim'.

PPD Zagreb – Barcelona 19:36 (9:21)

ZADAR SD Krešimira Ćosića. Gledatelja 6.000. Suci: Leszczynski i Piechota (Poljska).

PPD ZAGREB: Ristanović (10), Jović (1); Šipić 4, Vistorop, Božić Pavletić, Hrastnik 2, Stojnić 2, Horvat 3 (1), Kosteski 1 (1), Špende 3, Ravnić 2, Gadža, Hrstić, Bičanić 2, Vlah, Vekić. Trener Veselin Vujović.

BARCELONA: Perez de Vargas (18), Möller; Tomas 5, Raul 1, Sorhaindo 1, Andersson 6, Arino 5, Serdio 2, N'Guessan 1, Abello 8 (1), Petrus, Dolenec, Mem 3, Garcia 1, Palmarsson 1, Fabregas 1. Trener Xavi Pasqual.

SEDMERCI: PPD Zagreb 4 (3), Barcelona 3 (2), ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 14 minuta (Hrastnik 13, 33, Ravnić 15, Šipić 52, Vekić 57, Stojnić 60), Barcelona 8 minuta (Tomas 30, Abello 39, Serdio 58, Sorhaindo 60). IGRAČ UTAKMICE: Gonzalo Perez de Vargas.

Linker
02. svibanj 2024 20:38