ZELJKO HAJDINJAK Cropix
EUROPSKA LIGA

Bezbolan poraz Podravke koja je svejedno izborila četvrtfinale, korak ih dijeli od završnog turnira

Rukometašice su minimalno poražene u potpuno nevažnoj utakmici, sada najvjerojatnije slijede Rumunjke
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. veljača 2024. 18:11

Nykobing – Podravka Vegeta 23:22 (12:9)

NYKOBING: Sahlholdt, Broch (6), Greve (4); Jorgensen 1, Axner 3, Mikkelsen, Skovlund 1, Madsen, Vestergaard 4 (3), Pedersen 1, Obaidli 4, Seeberg, Bardrum 5, von Pereira 2, Kristiansen 2. Trener Jakob Larsen

PODRAVKA VEGETA: Tucaković, Bešen (14); Zadravec 1, Vuković 1, K. Pandža 7, Popović 2, Franušić 4, Đelekovčan, L. Kalaus 1, D. Kalaus 1, Šenvald 2, Vuljak, Šimara 1, A. Pandža, Mamić 2 (1). Trener Ivica Obrvan

SEDMERCI: Nykobing 6 (3), Podravka Vegeta 3 (1)

ISKLJUČENJA: Nykobing 6 minute (Bardrum, Jorgensen, Seeberg), Podravka Vegeta 8 minuta (Šimara 2+2, Vuković, D. Kalaus)

IGRAČICA UTAKMICE: Kristina Kristiansen

EUROPSKA LIGA U 6. kolu skupine A

NYKOBING Spar Nord Arena. Gledatelja 2.500. Suci: Jovčev i Jončev (Bugarska)


Podravka je završila grupnu fazu Europske lige kao drugoplasirana u skupini A i plasirala će u četvrtfinale gdje će joj vjerojatni protivnik biti rumunjska Dunarea iz Braile.

U posljednjem nastupu u skupini Podravka je upisala svoj drugi poraz. Nakon Norveške, poražene su bez posljedica Koprivničanke i u Danskoj, no moglo je to i drugačije završiti, jer se Podravka na kraju jako približila domaćinu. No, za više od minimalnog poraza nije bilo koncentracije. Presudan je bio uvod u kojem je danski sastav poveo 4, tijekom prvog dijela i pet pogodaka razlike, pa je Podravka morala stizati, a to je uvijek najteži posao.

U presudnim trenucima Kristina Kristiansen bila je najstrpljivija. Podravka je dočekala šansu za egal na kraju, ali zadnja akcija nije završila dobro i slavio je Nykobing. No, bila je to dobra grupna faza za Podravku nakon dužeg vremena i nada je da će ovaj tim nastaviti rasti. Korak ih dijeli od završnog turnira četiri najbolja sastava ovog kupa ove sezone, no taj korak bit će ujedno i najteži ove sezone.

Linker
05. svibanj 2024 17:58