Momčad Celja na logorovanju
 RK CELJE PL
TEAM BUILDING

‘Bili smo bez dodira s civilizacijom, palili vatru bez upaljača i šibica i spavali na otvorenom po kiši!‘

Hrvatski vratar oduševljen je uvjetima i prijemom u Sloveniji, ali i s novim načinom ‘priprema‘
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 06. kolovoz 2020. 20:07

Traje već godinama na vrhunskoj razini, ali zapravo je jako mlad. Pogotovo za rukometnog vratara. Filip Ivić ima samo 27 godina i iza sebe nekoliko sezona u PPD Zagrebu, pa ga je 2016. kupio tadašnji prvak Europe Kielce, prošlu sezonu je proveo u njemačkom Gummersbachu, a sad je u susjedstvu. Novi klub je Celje Piovarna Laško, stalni član Lige prvaka, pripreme su počele i Filip je oduševljen radom i svime što ga je dočekalo u novom klubu.

- Krenuli smo prošli ponedjeljak, trenira se jako dobro, klub je vrhunski organiziran, imamo trenera golmana, kondicijskog trenera, odličnu liječničku službu... Sve što mi rukometno treba imam na jednom mjestu i prezadovoljan sam.

Sviđa mu se i momčad koju su Celjani okupili.

- Mlada, s nekoliko starijih igrača i ako nastavimo ovako raditi bit će to dobra sezona. Prioritet je slovenska liga i Kup i naravno što bolje proći u Ligi prvaka. Radimo od ponedjeljka do subote, a subota poslijepodne i nedjelja su nam slobodni što mi je isto super jer sam blizu i mogu 'skoknuti' doma.

U Celju ga je dočekao jedan hrvatski starosjedilac - Josip Šarac, a u isto vrijeme kad i Ivić svoju priču u Sloveniji počinje graditi jedan mladi igrač, ali igrač prezimena koje je u Celju ostavilo veliki trag - Veron Načinović.

- Šarac je tu već domaći, prošlu sezonu je odigrao odlično, on je definitivno jedan od nositelja kluba. Veron je mlad, ali mislim da će mu tu biti dobro jer se kvalitetno radi, cijeli klub je jako okrenut igračima, svi su na usluzi za sve što nam treba i ako će se truditi bit će dobar. Ima strašne predispozicije, visok je, jak, brz na nogama i ako ima agresivnost na tatu, bit će odličan igrač. Tata mu je legenda ovdje i mislim da je napravio dobar potez izabravši Celje.

Šarac kao 'domaći' može pomoći Filipu i Veronu da se lako snađu u Celju i povežu sa suigračima, ali klub se potrudio igračima i prije početka rukometnih priprema osigurati odlično upoznavanje. Naime, uvod u novu sezonu su bila dva i pol dana života u brdima, u prirodi. Nije baš pravo 'preživljavanje u divljini', ali je na tragu toga...

image
Sad ću ja tebe lijepo našminkati za lov...
RK CELJE PL

Ribe su nam donijeli

- Malo bi bilo pretjerano reći da je bilo preživljavanje ha ha, bilo je više upoznavanje s prirodom, tri specijalca su nam pokazivala puno korisnih stvari za život u prirodi, spavali smo u vrećama, učili slagati šatore, paliti vatru bez upaljača i šibica, održavati vatru cijelu noć kad pada kiša, a i to smo doživljeli - spavanje na otvorenom po kiši... Imali smo i neke igre, natjecanja, super je bilo i takve stvari različite momčadi sve više prakticiraju jer je odlično za upoznavanje i zbližavanje momčadi.

I morali ste sami uloviti ribu koju ste jeli?

- Ha, ha, ne, ribu su nam donijeli, ali sve ostalo smo sami radili.

Dva i pol dana bez doticaja s civilizacijom, znači i bez mobitela?

- Da, i bez mobitela i tek kad ovako odeš negdje shvatiš koliko si postao ovisan o tim tehničkim stvarima.

Koliko vas je dočekalo propuštenih poziva?

- Pa, oko pedesetak.

Avanture po brdima, kupanje u potoku, logorovanje i ostalo je sad iza Celjana, a svakodnevica je rad u dvorani dok ne krenu utakmice.

- Fale mi utakmice jako, zadnju sam odigrao još 15. ožujka i jedva čekam da sve krene. Žao mi je što neće biti puno gledatelja na utakmicama jer Celje je poznato po svojim navijačima i atmosferi, ali najvažnije je da se opet igra.

image
Zar ćemo i za ručak imati isto - Filip Ivić
RK CELJE PL

Dosta mi je pauze

Neki stariji igrači kažu kako im je s jedne strane nikad duža pauza dobro došla jer su dobili potrebno vrijeme za potpuni odmor i regeneraciju organizma, vama to nije bilo neophodno?

- Koliko god si mlad, svi mi nakon godina profesionalnog sporta imamo nekih manjih ili većih zdravstvenih problema i svima je dobro došlo vrijeme za potpuni oporavak od svega što nas je mučilo. Jedino što ovo sad već dugo traje, dva mjeseca pauze bi mi bila dovoljna.

Najvažnije je da je potpuno zdrav i da se osjeća...

- Odlično. I vraćam se u formu polako, napokon u klubu imam sve ono što sam imao i svojedobno u Zagrebu, a posebno mi je važno da imam opet trenera golmana, ovdje je to Aleš Anžič koji je odličan. Zdrav jesam, odmorio se jesam, sretan sam što sam došao ovdje, jako se veselim Ligi prvaka i siguran sam da ću pokazati svoju kvalietu.

A time se i približiti, odnosno vratiti na gol reprezentacije...

image
Filip Ivić i trener vratara Aleš Anžič
PRIVATNI ALBUM

Linker
03. svibanj 2024 01:37