MOHAMED ABD EL GHANY Afp
KRALJ NA KLUPI

Bilo je samo pitanje vremena! Legendarni Kiril Lazarov postao izbornik Sjeverne Makedonije

Lazarov će na mjestu izbornika naslijediti Danila Brestovca, s kojim je obustavljena suradnja
Piše: HinaObjavljeno: 13. veljača 2021. 15:15

Legendarni rukometaš Kiril Lazarov (40) vodit će mušku reprezentaciju Sjeverne Makedonije sljedećih pet godina, objavio je Makedonski rukometni savez (RFM).

U početku će službeno voditi reprezentaciju svoje domovine godinu dana kao trener i polagati ispite za najvišu trenersku licencu, ali kasnije će, prema riječima predsjednika Saveza Živka Mukaetova, potpisati četverogodišnji ugovor kao izbornik.

U francuskom Nantesu igrat će do kraja sezone, nakon čega će se povući i završiti igračku karijeru, navodi internetski portal Handball Planet.

Lazarov će na mjestu izbornika naslijediti Danila Brestovca, s kojim je obustavljena suradnja nakon lošeg nastupa na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Lazarov se smatra jednim od najboljih rukometaša u povijesti, u karijeri je nosio dresove mnogih renomiranih klubova, uključujući Zagreb, Veszprem, Ciudad Real i Barcelonu.

Osvojio je 15 naslova državnog prvaka, a s Barcelonom je bio najbolji u Ligi prvaka (2014/15). Najbolji je strijelac Lige prvaka te europskih i svjetskih prvenstava.

Linker
26. travanj 2024 17:57