Matanović je imao dosta problema s realizacijom
 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
NEMA SIGURNOSTI

Bivši prvak Europe na ‘nuli‘: Kada zbrojite samo te penale i zicere, to je čak devet komada!

Ni nakon šeste utakmice sezone u kojoj je PPD Zagreb ugostio Motor iz Zaporožja, i dalje bez boda
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 20. studeni 2020. 13:03

Prvi put ove godine nakon poraza Zagreba u Ligi prvaka čovjek može reći - stvarno šteta. Pokazali su nešto, pokazali su silnu volju, trud, bili jako blizu čak i pobjede, primili su od Motora samo 24 gola što je u odnosu na prije strašan napredak, ali usprkos svemu nisu uspjeli izgurati do kraja.

Nema utakmica, nema sigurnosti, ona se stječe kroz teške utakmice u Ligi prvaka, a to je uvijek rizik. Vlado Matanović odigrao je super na desnom vanjskom, ali je promašio četiri čista zicera. Josip Božić Pavletić promašio je penal i zicer, David Mandić koji je po tradiciji najbolji promašio je penal, Nemanja Obradović dva čista šuta sa 7 metara, što se vanjskom igraču njegova kalibra ne smije dogoditi... Kada zbrojite samo te penale i zicere, to je devet komada, a Zagreb je izgubio utakmicu s jedan i to je velika šteta.

Previše je igrača

No, da je bilo baš sve super... Opet je sastav bio drugačiji. Sada su na tribini bili Vlah i Stojnić koji su u prošlom utakmicama bili glavni. Sada je počeo Laljek, sada je Grahovac bio prvi pivot, na početku su počinjali Burić i Vistorop. Definitivno, čini se da je igrača previše, da treneri ne mogu riješiti prioritete, već sve ide širenju problema i to nema smisla.

Kad nema utakmica, pa si malo na terenu, malo na tribini... Ne može tako, to je kolektivni sport u kojem se ljudi jednostavno moraju “naći” na terenu. Šolina vizija je jasna, želi igrati agresivno i brzo, u pravu je kada kaže da mora tako, jer nema vanjskih šutera koji mogu drugačije. Zato je Šola morao igrati završnicu s tri “mala” i zamalo je uspio, ali ipak to nije idealno. Kada se zalete Hrstić, Obradović, Vuglač ili Klarica, kojeg nije bilo zbog ozljede, to je ipak drugačija priča.
Isto tako Grahovac kao čelni čovjek obrane naizgled djeluje moćno, ali ne može ništa protiv Malasinskasa i Puhovskog, kasni, jer nema utakmica, rutine.

Zagreb trči, Zagreb se bori, Zagreb s takvim pristupom vraća nadu, ali lako mu se može dogoditi da u Zaporožju izgubi deset razlike i da sve padne u očaj ponovno. Zato probleme treba rješavati, odluke donositi i do drugog dijela sezone barem biti na čisto što i kako i s kim dalje. Ako misle da ovako ne mogu.

2 PROBLEMA

1. Luksuz je da Šipić
ne igra ni sekundu
Marin Šipić protiv Motora nije igrao ni sekunde. Objašnjenje je da ne igra obranu i da je teško mijenjati dva-tri igrača, ali Zagreb si takav luksuz priuštiti ne smije. Momčad se slaže oko najboljih igrača, a Šipić je napadački dokazano taj. Ovako ispada da uopće ne treba Zagrebu i to je ogromna pogreška. Šipić ne smije biti žrtva toga da Zagreb ima četiri pivota i nedefiniranu sredinu obrane.

2. Ristanović sigurno može pomoći na golu
Zagrebovi vratari Ašanin i Jandrić od starta sezone nisu dobri. Tu i tamo poneki bljesak, a to je premalo za ovu momčad koja treba podršku s gola. Možda je vrijeme da se između njih ubaci iskusni Radivoje Ristanović, preciznije pred obojicu, pa da se jednostavno onaj tko je bolji od mlađih nametne uz njega.

Ivan Laljek nakon prvog starta: Nedostaje nam utakmica, tim i sigurnosti na terenu

Ivan Laljek bio je početna opcija Vlade Šole u utakmici s Motorom. Prvi put ove sezone Laljek, koji je došao tek nakon starta iz Gorice, krenuo je kao starter. Dobro je bilo, za više treba i više uigravanja.
- Dosta je stresno jer ponovilo se slično kao protiv Aalborga. Liga prvaka je jaka, a to su nam jedine utakmice ove sezone i definitivno nam nedostaje onih lakših da bismo dobili na sigurnosti. Mislim da je to najviše falilo kada se lomio rezultat - istaknuo je Laljek nakon prvog starta. (drp)

Linker
27. studeni 2020 13:33