DAMIR KRAJAC/CROPIX
OŠTAR ISTUP

Bivši reprezentativac i analitičar: Vujović izbornik? Pa to je marginalac, trenerske kvalitete - nula!‘

Stručni komentator RTL-a Goran Šprem nije naklonjen ideji da bivši trener Zagreba preuzme Kauboje.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. prosinac 2020. 10:41

Zahuktava se atmosfera pred Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu. Zna se već, najavljeno je u više navrata da će nadolazeća 2021. godina biti posljednja za Linu Červara na izborničkoj klupi hrvatske reprezentacije. Najavio je to Lino već nakon srebra na Euru u siječnju, a korona-pandemija odgodila je njegov odlazak za godinu dana.

Pred Kaubojima pod Červarom je SP, ali i pokušaj ostvarivanja vize za Olimpijske igre u Tokiju. Nakon Igara, Hrvatska će tako dobiti novog izbornika, a jedan od kandidata koji se spominju je i Veselin Vujović. Nekadašnji dvostruki europski prvak s Metaloplastikom kao igrač te bivši izbornik Slovenije i trener rukometaša Zagreba je u kombinacijama...

To se ne sviđa previše Goranu Špremu. Nekadašnje krilo u reprezentaciji danas je na poziciji stručnog komentatora RTL televizije, nositelja TV-prava na europska i svjetska prvenstva za rukometaše.

- Vujović je bio najbolji igrač svijeta, za to kapa do poda. Međutim, ne želim mnogo pričati o njegovim trenerskim kvalitetama. Moje subjektivno mišljenje je da je on zaista marginalan lik u hrvatskom rukometu, iako je imao razne uloge. Nije zaslužio te uloge i mislim da su njegove trenerske kvalitete jednake nuli - rekao je Šprem.

Linker
19. travanj 2024 06:05