ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
SUDAR TITANA

Braća Dušebajev ‘izbušila‘ Francuze! Španjolska uvjerljivom pobjedom stigla do svjetske bronce

Francuzi su previše griješili i promašivali i na kraju se potpuno predali
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 31. siječanj 2021. 16:26

Dvostruki uzastopni prvak Europe Španjolska ima i svjetsku broncu. Zasluženo i vrlo uvjerljivo svladali su u utakmici za broncu kadrovski bitno oslabljene Francuze. To je druga bronca i četvrta medalja Španjolaca na SP-ima. Francuska koja ne gubi puno utakmica za medalje, ponovila je 2007. kada je isto bila četvrta.

Španjolci su savršeno otvorili utakmicu za razliku od dvoboja protiv Danaca u polufinalu. Vodili su 7:2, puno su Francuzi griješili, a na ruku im nije išao ni sjajan dan Rodriga Corralesa na golu Španjolaca. Španjolska je igrala prilično duboku obranu uspjela skratiti zalet Dike Mema, pa se francuski napad našao u neočekivanim problemima.

Francuska obrana pak nije bila dovoljno agresivna na vanjsku liniju Španjolaca. Bilo je previše čistih šuteva sa 9 metara. Možda je to bio dio taktike Gillea, jer Španjolci s crte nisu zabili gol u prvom dijelu što zvuči dosta neobično, jer im se oko toga najviše bazira, ali su ih zato s vanjskih pozicija izbušili u prvom redu braća Dušebajev.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

Španjolska je lakše adaptirana na francusku obranu, nego Francuska na španjolsku i tu je bila razlika, jer do poluvremena Gerard je serijom obrana ulovio Corralesa, ali ipak je bilo tri razlike za Španjolce.

U drugom dijelu francuska se obrana rastvorila, pa je proigrao i Figueras. Sjajno je nastavio Corrales, a Francuzi su previše griješili i promašivali i na kraju se potpuno predali.

-------------------------------------------------------------------------------

FRANCUSKA– ŠPANJOLSKA 29:35 (13:16)

FRANCUSKA: Gerard (11+1), Genty (1); Remili 2, Lagarde, Richardson, Mem 3, Tournat 4, Mahe 2 (1), Abalo 2, Guigou 2, Fabregas 4, Descat 7 (1), Claire, Dipanda, Porte 2, Aquevillo 1. Izbornik: Guillaume Gille

ŠPANJOLSKA: Corrales (17), Perez de Vargas (0+2); Maqueda, Fernandez 1, Raul 4, A. Dušebajev 8, Sarmiento 1, Sole 4, Figueras 4, Canellas 1, Morros, Abello 4 (1), Arino 2, Guardiola, Marchan, D. Dušebajev 6. Izbornik: Jordi Ribera

-------------------------------------------------------------------------------

Linker
26. travanj 2024 23:06