JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF Jozo Cabraja/Kolektiff
STRUČNI KOMENTAR

Čeka nas ozbiljna momčad sa španjolskim štihom! Idući protivnik Hrvatske je skromna preslika Barcelone

Ne smijemo dozvoliti da pucaju bez kontakta, trebamo ih natjerati na neke nerezonske pokušaje
Piše: Nenad ŠoštarićObjavljeno: 19. siječanj 2021. 14:08

Čeka nas ozbiljan protivnik sa španjolskim štihom, Valero Rivera tamo radi već godinama, bili su drugi na svijetu 2015. na Svjetskom prvenstvu kojeg su organizirali. Da se ne zavaravamo, nije to reprezentacija Katara već jedna međunarodna ekipa, iako među pričuvama ima i domaćih igrača.

U posljednje vrijeme više se kod njih ulaže u nogomet zbog Svjetskog prvenstva sljedeće godine, a u prvenstvu su ograničili broj stranaca. Međutim, i dalje traže mlade igrače po cijelom svijetu i ubacuju ih u svoje kadetske i juniorske ekipe. Tako sad kod njih ima mladih igrača iz Srbije i BiH, a naravno i iz arapskog svijeta, poput Egipta i Tunisa. Izgradili su u ovih desetak godina svoju školu rukometa i trebamo biti oprezni.

Na golu je Danijel Šarić koji je s 43 godine ujedno i produžena ruka izbornika Rivere. Važan im je i Kubanac Frankis Marzo koji je bio u lisabonskom Sportingu, vrlo kvalitetan u napadu i obrani, iako ga u reprezentaciji više koriste u napadačkim zadacima.

Obrana je 6-0, španjolska klasika, u nekim varijantama prelaze i na 5-1. Uvijek ima i dosta utrčavanja s krila na drugog pivota, gurat će i čiste kontre koje Šarić odlično baca, to je preslika Barcelone dok je on branio, a Valera vodio s klupe, ali jasno u kvalitetno skromnijoj izvedbi.

Njihovim pucačima ne smijemo dozvoliti da pucaju bez kontakta, trebamo ih natjerati na neke nerezonske pokušaje. Oni će uporno i “dosadno” piliti svoje, ali mislim da je Hrvatska ukupno bolja od Katara. Ako obje momčadi daju sto posto, trebali bismo dobiti 4-5 razlike.

Linker
24. travanj 2024 01:19