MATIJA DJANJESIC/CROPIX
PRIPREME ZA SP

Červar i dalje čeka odobrenje kluba za jednog od najvažnijih igrača Hrvatske: Zasad ostaje u Zagrebu

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije i dalje ima poteškoća s kompletiranjem sastava
Piše: HinaObjavljeno: 07. siječanj 2021. 14:19

Hrvatska muška rukometna reprezentacija nastavila je u Zagrebu s pripremama za nastup na Svjetskom prvenstvu u Egiptu koje će se održati od 13. do 31. ovog mjeseca, kao i za uzvratni susret EHF kupa protiv Španjolske koji će se igrati u subotu u Madridu.

Izbornik Lino Červar i dalje ima poteškoća s kompletiranjem sastava, Marin Šego, koji je posljednja tri dana proveo u Francuskoj na pregledima, još nije dobio odobrenje svog kluba da se može uključiti u puni trenažni proces. Kako izbornik želi potpuno spremnog Marina Šegu, koji je iznimno važan oslonac i snaga naše reprezentacije, a treba zadržati i dobru suradnju s njegovim klubom Montpellierom, odlučeno je kako on neće putovati u Španjolsku već će nastaviti lagano trenirati u Zagrebu.

Svi ostali igrači za sada su dobro i zdravo, a izbornik Červar će nakon večernjeg treninga odlučiti tko će još uz Šegu propusiti Španjolsku.

O svakodnevnoj rutini svoja su razmišljanja podijelili Ivan Martinović i Ivan Pešić.

"Jako mi je drago što sam ponovno s dečkima. Malo su još noge 'teške', ali usprkos svemu, odigrali smo dobru utakmicu protiv Španjolske, tako da mislim da nema razloga za brigu ili strah. Teško je, ali moramo biti spremni na sve, mi smo profesionalci. Sigurno će biti zanimljiva utakmica i u Španjolskoj. Mislim da je puno važnije ono što nas očekuje poslije, dakle Japan, i tako dalje", kazao je Pešić koji se vratio u reprezentaciju nakon dvije godine.

"Želimo popraviti ono što možemo, želimo bolje ući u utakmicu, ne želimo imati toliko tehničkih grešaka. Vidjeli smo koliko su Španjolci ofenzivni i znamo sitnice koje još moramo popraviti. Sretan sam jer igram i obranu i napad i nadam se da ću tako i nastaviti. Sad treniramo u Zagrebu, dobro nam je i idemo odraditi još tu utakmicu, par treninga i onda na prvenstvo", dodao je Martinović.

Linker
20. travanj 2024 01:29