Červar ima dosta briga na startu SP-a
 AFP
NOVA PROMJENA

Červar ne računa na još jednog igrača, prekrižio ga! ‘Morao sam to napraviti, jer nismo bili dobri!‘

Nakon odlaska Luke Cindrića, izbornik je odlučio napraviti još jednu izmjenu
Piše: HinaObjavljeno: 17. siječanj 2021. 11:38

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar napravio je još jednu izmjenu u hrvatskom sastavu na SP-u u Egiptu, a nakon odlaska Luke Cindrića i ulaska u zapisnik Janka Kevića, izbornik je odlučio prijaviti Halila Jaganjca umjesto Marina Šipića.

Marin Šipić ostaje u Egiptu i nastavlja trenirati s reprezentacijom te je na raspolaganju izborniku u bilo kojem trenutku, ukoliko to bude potrebno.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

“Prva izmjena je napravljena zato što nakon utakmice s Japanom, na inzistiranje igrača Cindrića, imali smo razgovor i on je rekao da zbog povrede, zato što je ozlijeđen, ne može više igrati. Ja sam u tom trenutku bio prisiljen da odlučim da umjesto njega dođe igrač Kević. To sam morao zato što mi u kampu gdje se sad nalazimo nemamo zdravstvene ustanove ili ne znam što da možemo nešto bitno promijeniti, nisam imao drugo rješenje.", kaže Červar i nastavlja:

"I druga izmjena Šipić – Jaganjac sam napravio zato što sam primijetio u prvoj utakmici da naša obrana nije dobro djelovala i morao sam posegnuti za pojačanjem u obrambenim zadacima, a jednako tako i u poziciji napadača. Pokazalo se da je mali Martinović dobro odigrao i koristim priliku da još jednom mladom igraču omogućim da igra na velikom natjecanju. Prema tome, držim da su ove dvije moje odluke opravdane", dodao je Červar.

Utakmica Angole i Hrvatske na rasporedu je danas u 18 sati

Linker
07. svibanj 2024 14:30