PETR DAVID JOSEK Afp
KAPETAN SE ISPRIČAO NAVIJAČIMA

Červar: ‘Ovo nije neuspjeh, žao mi je samo jedne stvari‘; Duvnjak: ‘Ovo je bio moj najlošiji turnir...‘

Zanimljive su bile prve izjave izbornika na odlasku Červara i kapetana Duvnjaka nakon Danske
Piše: SNObjavljeno: 25. siječanj 2021. 22:25

Hrvatska rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale svjetskog prvenstva u Egiptu nakon što je susretu posljednjeg kola drugog kruga izgubila od Danske sa 26-38 (15-17). Hrvatskoj je za prolaz igrala samo pobjeda, no upisala je težak poraz pa uz Dansku dalje ide i Katar.

Nakon susreta za program RTL-a oglasio se hrvatski izbornik na odlasku Lino Červar.

"Ja sam rekao da su oni favoriti i pred utakmicu. Bez naših stožernih igrača koji nisu ovdje i onih koji jesu ovdje, nije bilo za očekivati da ćemo se oduprijeti Danskoj. Na početku smo se dobro držali, ali kasnije nije išlo i izgubili smo. Što na kraju reći, Danska je jača", započeo je Červar.

image
MOHAMED ABD EL GHANY Afp

Upitan je Červar je li mu žao što odlazi na ovakav način?

"Ovo nije neuspjeh za mene. Jedino mi je možda žao što sam prenaglio s izjavom. Kad volimo nekoga koji nas voli, to nije neka zasluga jer to i grešnici rade. Mi bismo trebali činiti dobro onome koji nas želi poniziti. Osobno mislim da nam bez milosrđa neće biti dobro u društvu. Ono je jako bitno da naše društvo uspije", dodao je Červar u svojoj izjavi.

Pokušao je rezimirati koji je razlog ovakvog pada Hrvatske nakon europskog srebra osvojenog prošle godine.

"Vrlo dobro znate i gledali ste utakmice na kojem smo bili najbolja reprezentacija. Fale nam stožerni igrači. Duvnjak je imao koronu, neki dan je bio bolestan. Karačić je neizliječen, ali htio je pomoći. Cindrića nema, Stepančića nema. Na koje ste igrače mislili da će biti bolji? Možda na malog iz Nexea da će biti bolji? Mali Martinović je veliki talent, ali on još nije spreman za pobijediti Dansku. Kao i Halil. Ja sam mislio da je možda bolje ovdje doći s mladima da stasaju, da steknu iskustvo. Napravilo se što se napravilo. Bili smo doprvaci Europe, treba imati razumijevanja."

Ima li poruku za igrače za kraj?

"Poručio bih svim klubovima i savezu da trebamo pomoći klubovima. Svi misle da ćemo ovdje osvojiti zlato, a to je nerealno. Mi moramo imati jake klubove koji će proizvoditi nove Duvnjake, nove Karačiće. Koristim priliku da se zahvalim svim ljubiteljima rukometa. Svima od srca zahvaljujem, a bio bih sretniji da sam otišao s boljim rezultatom. Sada imam vremena da se više posvetim obitelji. Sada malo odmora, neću se posve oprostiti od rukometa", zaključio je Červar.

Onda je na red došao kapetan Domagoj Duvnjak.

"Ja se prije svega u ime cijele ekipe želim ispričati hrvatskoj javnosti na ovom turniru. Nismo bili pravi od prve utakmice i ne bježimo od toga. Prvo poluvrijeme OK, u nastavku smo nestali. Danas smo dobili lijepu lekciju. Razlog? Puno lako primljenih golova, Danci su nas pretrčali", rekao je iskreni kapetan.

Razlog pada?

"Nismo bili pravi od prve utakmice. Razlog ne znam. Nismo dobro igrali obranu, kontre, nismo se dobro vraćali u obranu. Ništa nije funkcioniralo. Moram biti iskren i reći da je ovo moj najlošiji turnir za reprezentaciju."

Červarov odlazak?

"Meni je jako žao što je otišao s ovakvim porazom. On je reagirao kako je reagirao, mi smo održali sastanak, nas to nije pogodilo."

Možemo li se resetirati?

"Naravno da možemo. Savez će odlučiti tko će doći umjesto Line. Pred nama su kvalifikacije za OI, a ja vjerujem da ne možemo lošije od ovoga. Među nama je odlična kemija i nije bilo problema. Definitivno sada moramo napraviti reset i otići na Olimpijske igre", zaključio je kapetan Duvnjak.

Oglasio se i hrvatski pivot Željko Musa.

"Želim se ispričati hrvatskim navijačima za ovu utakmicu i za cijeli turnir. Mislim da nismo bili pravi. Šteta pogotovo zbog rezultata od prošle godine da nismo nastavili u tom smjeru. Sada je teško svima, ali treba ostati pribran i izvući pouku iz ovoga. Treba pomoći mlađim igračima da ovo ne vide kao neku katastrofu. Ni ja ovo nisam doživio, ali ne želim to više njima", rekao je Musa.

Linker
19. travanj 2024 17:16