CHRISTOF STACHE Afp
U VELIKOJ FORMI

Červar: Sad svi šutite... Ovako, pokazali ste muda, sad samo igrajte fer do kraja, svoje ste napravili!

Minute odmora hrvatskog izbornika odavno su ušle u povijest. Lino nije zakazao ni protiv Katara
Piše: Siniša SušecObjavljeno: 19. siječanj 2021. 19:38

Lino Červar briljira u svojim nadaleko poznatim verbalnim akrobacijama i na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Naš neuništivi izbornik svojim je osebujnim performansima i pred TV kamerama, a osobito tijekom minuta odmora, već odavno poznat, a svom je stilu i više nego dosljedan ostao i na ovom natjecanju.

Nakon Japana izjavio je kako remi 'uopće nije šok za njega, već su mu šok bile najave utakmice u kojima se tvrdilo da će Hrvatska lagano dobiti', poslije Angole održao je predavanje o stanju u kojem se i muški i ženski rukomet nalaze tijekom pandemije korone, a u najvećoj formi bio je ipak protiv Katara.

Za vrijeme prvog time-outa u prvom poluvremenu uglavnom je govorio Željko Musa, Červar je bio prilično samozatajan. Zato je sve nadoknadio u nastavku. Desetak minuta prije kraja kod krajnje neizvjesnog rezultata Lino je pozvao time-out i složio taktiku: - Ovako, ulazi Šarac. Dakle, vanjskog igra Šarac. Šarac, je li jasno? Onda još vanjske igraju... ti i...i... ovaj mali. U obrani isto igra Šarac...

Malo kasnije, osim Šarca koji dotad nije odigrao ni sekunde, ubacio je i Jaganjca, koi je također prvi put ušao s klupe u dramatičnoj završnici. Dvije minute prije kraja pozvao je novu minutu odmora. U tom trenutku vodili smo tri razlike i imali loptu:

- Sad svi šutite, nemojte ništa govoriti. Ovako, pokazali ste muda, to treba imati, sada samo odigrajte fer i korektno do kraja, svoje ste napravili... Čestitam!

I to je bilo to. Barem do iduće utakmice. Jedinstveni Lino...

Linker
04. veljača 2023 13:18