JONATHAN NACKSTRAND
ODLIČAN SASTAV

Červar uz sve probleme ima super-momčad: Traži se pobjeda za dobru atmosferu uoči ‘akcije‘ Egipat

Reprezentacija danas na okupu uz stroge epidemiološke mjere i zatvorena za javnost
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. studeni 2020. 10:56

U iznimno neobičnim okolnostima danas će u Zagrebu Lino Červar nakon deset mjeseci okupiti mušku seniorsku reprezentaciju. Kreće akcija Europa kup, ne najsretnije, jer je pravila igre odredila korona. Neće se igrati utakmica u Bratislavi sa Slovačkom, a zasad će se igrati utakmica u subotu s Mađarima u Osijeku, makar iz Osijeka posljednjih dana dolaze vijesti da je dvorana Gradski vrt možda počne pripremati biti COVID 19 bolnica. Što će biti do subote, nitko ne zna, svi se nadaju samo da će sva biti ok i da će sportska dvorana ipak služiti sportu.

Igrači nam dolaze iz Njemačke, Francuske, Španjolske, Poljske, Mađarske i to je sasvim sigurno dodatni problem, a problem će biti i vratiti ih zdrave u njihove klubove koji su ih teška srca pustili u ovoj situaciji. Da stvar bude posebnija, na okupljanju neće biti ni igrača PPD Zagreba koji su zbog tri slučaja zaraze svi u samoizolaciji. Neće doći Ivan Pešić, Ivan Čupić, Mate Šunjić, nema Zlatka Horvata i Luke Stepančića, no Červar inzistira na okupljanju da bi se počela polako utvrđivati pravila uoči SP u Egiptu koje nas očekuje u siječnju. E sad, koliko je to to SP realna stvar, teško je u ovim okolnostima u kojima se živi dan za danom reći.

Červar će na raspolaganju imati vratare Marina Šegu i Morena Cara, na lijevom krilu tandem Manule Štrlek - Lovro Mihić, a na desnom Ivan Vida - Fran Mileta. Crtu će u ovoj akciji predstavljati bundesligaška trojka Željko Musa, Ilija Brozović i Marino Marić, a u vanjskoj liniji lijevo Marko Mamić - Halil Jaganjac, na sredini četvorka koja vuče i prema lijevom Domagoj Duvnjak - Luka Cindrić - Igor Karačić - Domagoj Pavlović, te desno Ivan Martinović i Šime Ivić.

Odličan je to sastav, tim više kad se zna da nedostaju Mandić, Šipić, Pešić, Horvat, Čupić, da od Eura kada smo bili srebrni nema Šarca, Hrstića, Ašanina, Matanovića, Ravnića. To samo govori koliko nam je roster bogat i s kakvim kadrom raspolažemo za veliku scenu. Obranu s Musom, Mamićem i Duvnjakom imamo, makar fali Mandić, napad ćemo s novim ljevacima i Jaganjcem tražiti u efikasnijem izdanju s vanjskih pozicija.

Zato koliko god dobri Mađari bili, očekujemo dobru atmosferu i pobjedu našeg tima u ne baš idealnoj rukometnoj jeseni. Pobjedu koja nam je jako bitna za dobru atmosferu uoči akcije Egipat koja će ustvari biti prva prava nakon Euro srebra u Švedskoj.

Linker
30. travanj 2024 12:15