RONALD GORSIC Cropix
EUROPSKA LIGA

Četvrti poraz u četiri susreta: Braila se nudila, ali Lokomotiva nije mogla

Umjesto da se bore za poneki bod, Lokosice su visoko poražene, a još su na vratima imale raspoloženu Mamić
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 04. veljača 2024. 16:17

Dunarea Braila – Lokomotiva 34:26 (19:15)

BUZAU Gradska dvorana. Gledatelja 2.000. Suci: Fotakidis i Kinatskis (Grčka)

DUNAREA BRAILA: Serban (3), Trusova (9+1); Udristioju 1, Severin, Živković 4, Ribeiro 5 (1), de Sousa, Ježić 2, Araujo 4, Schmelzer, Rocha 2, da Silva 5, Popa 2, Liščević 7 (2), Mohamed, Lupei 2. Trener Jan Leslie Lund

LOKOMOTIVA: Pudić, Mamić (10+2); Burić 4, Tupek, Malec 1, Čurić 1, Dramac 8, Japundža 1, Trunkova 2, Bilandžić, Sedloska, Fureš 1, Zrilić 1, Prkačin 3, Mehmedović 4 (2). Trener Vedran Krkač

SEDMERCI: Dunarea Braila 5 (4), Lokomotiva 3 (2)

ISKLJUČENJA: Dunarea Braila 4 minute (Lupei 19, Ježić 26), Lokomotiva 10 minuta (Burić 17, Trunkova 27, Mehmedović 30, Malec 49, Fureš 59)

IGRAČICA UTAKMICE: Kristina Liščević

Četvrti poraz Lokomotive u četiri susreta Europske Lige ove sezone. Ništa neočekivano, ali s obzirom na viđeno puno i previše. Mogla je to Lokomotiva bolje.

Gostovanje u Buzauu bilo je preteško za oslabljenu Lokomotivu, ali smo usprkos tome od starta gledali izjednačenu utakmicu koje su domaće rukometašice u prvih 30 minuta riješile s prednošću od tri gola razlike, samo zahvaljujući greškama rukometašica Lokomotive. Nekoliko guranja na crtu, nekoliko mekanih šuteva Prkačin, promašen zicer i sve se to nakon 8:8 pretvorilo u 4:0 seriju domaćih za prednost koja će se pokazati presudna u prvom dijelu susreta.

Dobro se Lokomotiva postavila, s krilima na poziciji halfova tražila je ritam i možda bi ga dobila na Braila u svojim redovima nema iskusnu Kristinu Lišćević, koja uvijek ima rješenje, bilo ono šutom s dvije noge, bilo penalima, bilo prolazom, bilo guranjem za crtu za Angolanku da Silvu. Protiv takve igračice Lokomotiva nije našla rješenje. A napadački, dok je trajalo, trajalo je, ali da će trajati dugo, bilo je nerealno očekivati. Za takvu utakmicu treba puno više dobre obrane u prvom redu.

Nudila se silnim pogreškama Braila Lokomotivi za preokret, ali naše rukometašice nisu imale snage za taj odgovor. U seriji je griješio domaćin, no Lokomotiva je uporno prosipala napade, često i bez šuta na gol. U jednom trenutku samo je Dramac napadala gol Rumunjki, a to je bilo premalo. Lokomotiva je kako je utakmica išla kraju padala, pa je domaćin mirno priveo susret kraju. Umjesto da se bore za poneki bod, Lokosice su visoko poražene, a još su na vratima imale raspoloženu Mamić.

U drugoj utakmici 4. kola u Lokomotivinoj skupini Thuringer – Chambrey 29:22. Poredak u skupini nakon 4. kola je: Thuringer 8 (+25), Dunarea Braila 6 (+11), Chambrey 2 (-18), Lokomotiva 0 (-18).

Linker
23. travanj 2024 08:45